Dit is de Hermès Slim d'Hermès Minuit au Faubourg Horloge

Hermès Horloger is de horlogemakersdivisie van het Franse luxegoederenmerk Hermès. Opgericht in 1837 in Parijs, begon Hermès aanvankelijk als een leerbedrijf voordat het uitbreidde naar andere luxe producten zoals parfums, sjaals en horloges.

Hermès Horloger staat bekend om zijn hoogwaardige, in Zwitserland gemaakte horloges die traditioneel vakmanschap combineren met innovatief design. Het merk biedt een scala aan horlogestijlen, van klassieke dress watches tot meer sportieve en casual modellen, allemaal gemaakt met de beste materialen en oog voor detail.

Een van de kenmerkende ontwerpen van Hermès Horloger is het Cape Cod-horloge, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1991. Dit horloge heeft een vierkante kast met afgeronde hoeken en wordt meestal gedragen met een dubbele wikkel leren band, waardoor het een favoriet is onder zowel mannen als vrouwen.

Naast de Cape Cod biedt Hermès Horloger ook andere populaire horlogecollecties zoals de Arceau, Slim d'Hermès en H-our, die allemaal de toewijding van het merk aan kwaliteit en vakmanschap laten zien.

Over het algemeen is Hermès Horloger een zeer gerespecteerde horlogemaker die een reputatie heeft verdiend voor het creëren van uurwerken die zowel stijlvol als functioneel zijn en de waarden van het merk belichamen, namelijk luxe, elegantie en innovatie.

Het merk heeft ook een grote fanbase opgebouwd met zijn Métiers d'Art horloges.

Deze keer gaan we ons iets meer verdiepen in de Slim d'Hermès Minuit au Faubourg, dat is namelijk zo'n uurwerk waar fans zot van zijn. Het is gebaseerd op een zijden sjaal ontworpen door Dimitri Rybaltchenko in 2014 en toont een microschilderij op de wijzerplaat.

De Slim d'Hermès Minuit au Faubourg heeft een brede maar slanke behuizing van 39,5 mm. In combinatie met de slanke rand en de indeling met twee wijzers biedt de wijzerplaat veel ruimte voor extra creative schilder mogelijkheden. In dit geval is de basis van de aventurijnkleurige wijzerplaat beschilderd om een gelaagd tafereel vol details te creëren.

Zo zijn er verschillende elementen die verwijzen naar de omgeving van Parijs, van de Eiffeltoren tot de Dôme des Invalides, maar ook de Moulin Rouge en de obelisk op Place de la Concorde. De voorgrond is echter gereserveerd voor 24 Rue du Faubourg Saint-Honoré, de geboorteplaats van Hermès Sellier in 1880.

Op de bovenste verdieping van deze locatie bevindt zich een met zuilen omzoomd terras, waar het  Super H paard met kap klaar staat om te vliegen. Hij is opgeroepen door het zegel dat vanaf de top van de Eiffeltoren op de achtergrond straalde. Het lijkt alsof men eigenlijk de scene van de klassieke batman en robin verhalen wil creeren, waarbij de lokale stad het grote licht met de letter B laat schijnen in de lucht. In dit geval is het de H van Hermes en werd de superheld veranderd door het typische paard.

Dit is echter niet zomaar een schilderij van de drukpers, de verschillende diktes van de verf die op de wijzerplaat van de aventurijn zijn aangebracht, hebben geleid tot een gelaagde, subtiel gestructureerde wijzerplaat die bijna driedimensionaal is. Bovendien biedt de Slim d'Hermès Minuit au Faubourg zelfs een andere belevenis in het donker. Aangezien het vanaf de Eiffeltoren geprojecteerde baken in feite is beschilderd met Super-Luminova, gloeit het bij afwezigheid van licht en komt het uit de wijzerplaat als een letterlijke lichtstraal die het "H"-symbool uitstraalt.

Er zijn twee verschillende kleurstellingen van de Slim d'Hermès Minuit au Faubourg beschikbaar. De ene biedt een scène die overwegend blauw is en in balans is met wit en geel, terwijl de andere voornamelijk gevuld is met tinten rood en bruin, terwijl blauw voor contrast zorgt.

Ze worden geleverd met bijpassende blauwe en kastanjebruine alligatorleren bandjes. Gezien de hoeveelheid werk die nodig is voor elke wijzerplaat die men schat op meer dan 50 uur in totaal, werden er slechts 24 stuks van elke kleurstelling geproduceerd.

Fotos Persbericht Hermes 2022


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...