Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Deze Birkin Diamond Himalaya Niloticus van $300K schrijft geschiedenis

Deze Birkin Diamond Himalaya Niloticus van $300K schrijft geschiedenis

Het gerenommeerde veilinghuis Christie's heeft onlangs weer een indrukwekkend hoofdstuk in de modegeschiedenis geschreven met deze prachtige Birkin Diamond Himalaya Niloticus.

De matwitte schoonheid, afgewerkt in 18k goud en zorgvuldig versierd met diamanten door Hermes, is geveild voor maar liefst €300.168 aan een particuliere Aziatische verzamelaar en werd de duurste handtas ooit verkocht.

Deze opmerkelijke handtas blijft een van de laagst geproduceerde tassen ter wereld - met slechts één of twee die elk jaar het licht zien.

Je moet ook weten dat de laatste keer dat een handtas records sloeg vorig jaar was, toen een fuchsia Hermes Birkin met diamanten bezaaide fuchsia verkocht voor een coole €222.000, wat betekent dat het iconische merk twee jaar op rij een recordbreker had.

Het lijkt erop dat Birkin's uitzonderlijke waarde voortkomt uit zijn zeldzaamheid en exclusiviteit, geassocieerd met hoogwaardig leer en vakmanschap, evenals een uniek vleugje Hermès-aantrekkingskracht.

Deze tassen hebben hun praktische doel al lang geleden doorstaan en zijn uitgegroeid tot solide investeringen, waarbij de handtassen van Hermès, Bulgari, Chanel en Gucci een klasse apart waren - een idee ondersteund door de bijbehorende prijskaartjes.