De wijzerplaat van de Hermès Cape Cod Crépuscule is gemaakt met nanotechnologie.

Hermès heeft een beroep gedaan op de diensten van een van de belangrijkste siliciumexperts van Zwitserland voor een creatief project met behulp van nanotechnologie. Het in Neuchâtel gevestigde Swiss Center for Electronics and Microtechnology (CSEM), dat technische op silicium gebaseerde horlogeoplossingen heeft ontwikkeld voor Patek Philippe, Girard-Perregaux en Swatch Group, ontmoette Hermès in 2018 voor het eerst om het project te bespreken.

De beslissing werd genomen om een wijzerplaat te maken van een siliconen wafel met het intieme en verfijnde Crépuscule motief van design en graficus Thanh-Phong Lê. Het uiterlijk en de kleur van silicium is afhankelijk van hoeveel van het materiaal tijdens de productie op de 0,5 mm dikke wijzerplaat wordt afgezet, waardoor een oneindig palet van subtiele en unieke tinten mogelijk is. Door middel van fotolithografie wordt blauw licht gebruikt om het motief af te drukken vóór een laatste "goud-coatingfase.

Hermès Cape Cod Crépuscule roestvrijstalen kast van 29 mm x 29 mm is gecombineerd met een blauwe kalfsleerband, terwijl een kwartsuurwerk de tijd vasthoudt. De Cape Cod Crépuscule is nu beschikbaar via Hermès, geprijsd op ongeveer 5000 euro.

De samenwerking tussen Hermès en het Swiss Center for Electronics and Microtechnology (CSEM) toont aan hoe mode- en horlogebedrijven steeds vaker gebruik maken van technologie om unieke producten te creëren. Het gebruik van nanotechnologie en silicium in horloges en andere luxe producten is in opkomst vanwege de mogelijkheden om op een zeer gedetailleerde en gepersonaliseerde manier te werken met materialen en ontwerpen.

Hermès staat bekend om zijn hoogwaardige horloges en andere luxe accessoires en heeft in het verleden samengewerkt met verschillende kunstenaars en ontwerpers om nieuwe en innovatieve producten te creëren. Het gebruik van nanotechnologie en silicium in horloges biedt Hermès de mogelijkheid om de grenzen te verleggen van wat er mogelijk is in de horlogemakerij en om nieuwe en spannende producten te creëren die de traditionele grenzen van het horlogemaken overstijgen.

Het is ook interessant om te zien dat Hermès heeft samengewerkt met een van de belangrijkste siliciumexperts van Zwitserland, wat laat zien dat het bedrijf bereid is om te investeren in technologie en innovatie om zijn producten te verbeteren en te vernieuwen. Dit is een teken van de evolutie van het luxe landschap, waarbij bedrijven niet langer alleen vertrouwen op hun erfgoed en reputatie, maar ook op technologie en innovatie om relevant te blijven en nieuwe klanten aan te spreken.

Het gebruik van nanotechnologie en silicium in horloges biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Silicium is bijvoorbeeld lichter en duurzamer dan staal en heeft een hogere weerstand tegen corrosie. Bovendien is het materiaal antimagnetisch en minder gevoelig voor temperatuurschommelingen, wat zorgt voor een hogere precisie in de tijdwaarneming.

Deze voordelen hebben geleid tot een toename van het gebruik van silicium in horloges en andere luxe producten, zoals sieraden. Het gebruik van nanotechnologie stelt ontwerpers ook in staat om zeer gedetailleerde en complexe ontwerpen te maken op een kleinere schaal dan traditionele productiemethoden toelaten. Dit opent de deur naar meer gepersonaliseerde en op maat gemaakte producten die de unieke visie van de ontwerper kunnen weerspiegelen.

Het gebruik van nanotechnologie en silicium in horloges en andere luxe producten heeft de industrie getransformeerd en de manier waarop ontwerpers werken veranderd. Het heeft geleid tot nieuwe mogelijkheden en innovaties, en heeft ontwerpers in staat gesteld om producten te creëren die eerder niet mogelijk waren. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze technologie zich verder ontwikkelt en hoe het de luxe-industrie blijft transformeren.

Hermès Cape Cod Crépuscule

Technische specificaties voor de Hermès Cape Cod Crépuscule horloge:

  • Afmetingen kast: 29 mm x 29 mm
  • Materiaal kast: roestvrij staal
  • Wijzerplaat: gemaakt van siliconen wafel met een "Crépuscule" motief van Thanh-Phong Lê, met een oneindig palet van subtiele en unieke tinten
  • Glas: saffierkristal met anti-reflecterende coating
  • Uurwerk: kwarts
  • Band: blauwe kalfsleerband met roestvrijstalen gesp
  • Waterbestendigheid: 3 ATM (ongeveer 30 meter)
  • Prijs: ongeveer 5000 euro


Het horloge is ontworpen om zowel technische precisie als esthetische elegantie te bieden, met een uniek en verfijnd ontwerp dat gebruik maakt van nanotechnologie en silicium.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...