De Viking van Graf von Faber-Castell uitgeroepen tot de pen van het jaar 2017

De nieuwste toevoeging aan de unieke lijn fijne schrijfinstrumenten van Graf von Faber-Castell is een spectaculaire luxe pen genaamd Viking, die wordt geleverd met een prachtige platina-plated houder die ons allemaal doet denken aan de elegante rondingen van de iconische Vikingschepen. Maar als je het ons vraagt, lijken de meesterlijke afwerking en ongelooflijke aandacht voor details een gevoel van luchtvaartexpertise uit de jaren 1920 te inspireren, zoals bijvoorbeeld het vreemde ras van de nu vergeten watervliegtuigen.
Het tijdperk van de Vikingen is allang voorbij, met verschillende meningen die ze classificeren als een briljante cultuur of als barbaren. Ieder zijn eigen ideeën, maar ondertussen hebben de revolutionaire en baanbrekende bouw van de befaamde Nordic longboats dit prachtige schrijfinstrument geïnspireerd, dat onlangs werd uitgeroepen tot Pen of the Year 2017.
De unieke pen wordt geleverd met een 18-karaats gouden penpunt met ruthenium plating die met de hand is gegraveerd, terwijl een einddop de prachtige draaiknop van het plunjermechanisme beschermt. Matgrijs gerookt eiken, hetzelfde hout waarvan de meeste Vikingschepen zijn gemaakt, contrasteert prachtig met de glanzende metalen delen van de pen, waardoor het een echt kunstwerk wordt.
Graf von Faber-Castell zal de Vikingpen in een zeer beperkte oplage produceren, met slechts 230 vulpennen en 70 rollerball pennen voor het oprapen, elk afzonderlijk genummerd en geleverd in een felgepolijste zwarte houten kist, met een certificaat met de handtekening van graaf Charles von Faber- Castell. Zo herschrijf je de Vikinggeschiedenis op de juiste manier!