De ultieme honderdjarige draak is de pen van $1 miljoen van Montegrappa

Een pen ter waarde van meer dan €1 miljoen klinkt belachelijk, toch? Ik bedoel, bedenk wat je zou kunnen kopen met al dat geld: verschillende supercars, een klein appartement in het hart van NYC, kostbare juwelen, enzovoort.
Maar je kunt ook dit exclusieve kunstwerk krijgen, genaamd de Ultimate Centennial Dragon-pen, dat te koop is op de American Express World Luxury Expo.
Ontworpen in 2012 om het 100-jarig jubileum van Montegrappa te vieren, is de prachtige Centennial Dragon pen geproduceerd in een gelimiteerde serie van slechts 100 stuks: 33 stuks in roségoud, 33 in geelgoud, 33 in witgoud en één daarvan is deze adembenemende pen genaamd de Ultimate Centennial Draak. De koper van dit geweldige kunstwerk zal uiteindelijk profiteren van een VIP-fabrieksrondleiding, gevolgd door een lunch of diner met leden van het bestuur, waaronder voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi. Dit is het moment waarop we allemaal dat ongelooflijke prijskaartje beginnen te begrijpen.
Geïnspireerd door de Negen Drakenmuur in de Verboden Stad in Beijing, bevat het buitengewone ontwerp van de pen 300 g massief goud, bezaaid met onberispelijke diamanten, robijnen en een parel. Ik ben niet zeker van de geldwaarde, maar één ding is zeker: zoiets zul je nooit meer zien.