Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

De Roger Dubuis "Ridders van de Ronde Tafel II"

De Roger Dubuis

In 2013 maakte de Zwitserse horlogemaker Roger Dubuis indruk op ons allemaal met een ongelooflijk uurwerk geïnspireerd op de legende van koning Arthur, de Excalibur Table Ronde genaamd en doet denken aan de Ridders van de Ronde tafel.

Dit jaar heeft Roger Dubuis besloten om de ridders weer tot leven te brengen voor een nieuwe interpretatie van dat mooie horloge, dat even geweldig en opvallend is als het eerste uurwerk. De nieuwe versie van dit horloge heet simpelweg "Knights of the Roundtable II" en wordt geleverd met 12 prachtig gegraveerde en fijn gebeeldhouwde bronzen ridders die de traditionele uurmarkeringen vervangen. Elke ridder is uniek op zich en vereist een dag werk van een team van zeer bekwame ambachtslieden.

Het duurt ook een hele maand om slechts twee wijzerplaten te maken, dus je kunt je voorstellen hoeveel werk het in één uurwerk gaat. Op het horloge vormen de bronzen ridders een perfecte cirkel rond de kostbare zwarte jade wijzerplaat, waarbij ze hun zwaarden eruit halen zodat we de tijd een stuk sneller/gemakkelijker konden aflezen.

Een zelfopwindend Calibre RD82-uurwerk drijft dit op maat gemaakte uurwerk aan, dat is genesteld in een mooie witgouden kast van 45 mm. Het unieke kaliber heeft 172 componenten die met de hand zijn afgewerkt en gestempeld met de Poinçon de Genève, een garantie voor de oorsprong, exclusiviteit en expertise van het horloge.

Roger Rubuis produceerde slechts 28 stuks van het eerste verbluffende model geïnspireerd op de legende van koning Arthur, en waarschijnlijk zal hetzelfde aantal eenheden beschikbaar zijn als "Knights of the Roundtable II". 


De Roger Dubuis
De Roger Dubuis