Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

De prachtige DeWitt Twenty-8-Eight Tourbillon Squelette

De prachtige DeWitt Twenty-8-Eight Tourbillon Squelette

We hebben dit jaar veel premières gezien op BaselWorld, waar innovatie en geweldige ideeën helemaal niet ontbraken. Montres DeWitt presenteerde ook een nieuwigheid, zijn eerste fabricage-uurwerk, in staal en geelgoud.

Hij heeft al zijn ervaring en kennis ingezet om het DW8028-kaliber te creëren dat wordt gebruikt bij de nieuwe Twenty-8-Eight Tourbillon.

Het ingewikkelde mechanisme van DeWitt Twenty-8-Eight Tourbillion Squelette is volledig skeletvormig, zoals de naam al zegt, bestaande uit 185 onderdelen en een ronde kast van 43 x 10,78 mm versierd met 18-karaats roségoud.

De Haute Joallierie-versie wordt echter gecoat in witgoud. Wat de techniek van het mechanisme betreft, noemen we de 44 graden hoekechappement, variabele traagheidsbalans en 18.000 A/h.

Al deze handmatig gewikkelde tourbillion wordt in eigen huis geproduceerd, met Straumann Hairspring met Philips-eindcurve gemaakt van een antimagnetische, niet-oxiderende, zelfcompenserende en extreem resistente legering, plus een Zwitsers ankerechappement, dat wordt gesequentieerd op 2,5 Hz.

Er zit een grote dosis precisie in dit uurwerk, het vlakke rollen van de spiraalveer (0,0001 mm) zorgt hiervoor. Ook hier zijn grote hoeveelheden 18-karaats goud te vinden, op het anker en het ontsnappingswiel. Wat dit horloge onderscheidt van alle andere skeletten en dergelijke, is de duurzaamheid en stevigheid.

Alle andere zijn zoveel mogelijk uit onderdelen gestript, terwijl de huidige opzettelijk sterk is gebleven, met een kastontwerp gebeeldhouwd in 48 kolommen - dit is eigenlijk een van de handtekeningen van DeWitt.

De keizerlijke zuilen hebben hun eigen historische betekenis, Jerome DeWitt, de stichter van Montres DeWitt die eigenlijk een afstammeling is van koning Leopold II van België, evenals een verre afstammeling van Napoleons broer - koning Jérôme van Westfalen.

Het hele horloge vertegenwoordigt de droom en onafhankelijkheid van een ontwerper, zijn geest zweeft in de rivieren van kennis - we zien dit in de rondingen, rechte lijnen en cirkels van het prachtige horloge.

De zandgeborstelde nikkelzilveren basis met een zwartgouden oppervlakteafwerking, een geelgouden inscriptie met vermelding van het kaliber en de gebeeldhouwde hoofdplaat doen ons afvragen hoe ver elegantie kan gaan.

Bovendien wist de "W" -markering om 9 uur zeker ons zicht vast te leggen. Hetzelfde logo krijgt duplicatie op het onderste deel van de beweging, waardoor een gevoel van volume ontstaat. Wat over het algemeen het meest onze aandacht trekt, is het mechanisme zelf. De tikkende delen en de roterende tourbillion heffen het haar op onze stekels op met de Art Decó-brug die ze op hun plaats houdt. Bovendien is de positie van 12 uur ook skeletvormig, waardoor het hart van de gadget wordt onthuld.

De zichtbare loop kreeg zijn invloeden van vintage autostuurwielen; tijdens het draaien van de loop, met de afwikkelende veer, merken we een mooie interactie tussen de stengels van het onderste deel en die van het bovenste deel, elegant vloeiend over elkaar heen. In feite is er meer dan schoonheid, elegantie en innovatie in deze DeWitt-productie. Het vertegenwoordigt gewoon de lopende tijd.


De prachtige DeWitt Twenty-8-Eight Tourbillon Squelette
De prachtige DeWitt Twenty-8-Eight Tourbillon Squelette