De nieuwe Piaget Gouverneur Tourbillon collectie

Het middelpunt van de nieuwste collectie uurwerken van Piaget, de Gouverneur, is een prachtig tourbillon-polshorloge, tussen ovale en ronde vormen, evenals eersteklas tijdwaarnemingstechnologie. Dit specifieke stuk heeft een sunburst guilloche-decoratie op de wijzerplaat, naast een kast van 43 millimeter.
Deze twee figuren zijn in feite algemene kenmerken van de hele collectie. Bovendien brengt de Gouverneur Tourbillon de ingewikkelde complicaties naar voren die Piaget definiëren.
Gemakkelijk op te merken, de wijzers, maanfase en tourbillon van dit prachtige uurwerk delen dezelfde as met de Gouverneur Tourbillon - een kenmerk dat specifiek is voor dit horloge. Bovendien heeft het kaliber 642P prachtige afwerkingen zoals afgeschuinde en handgetekende bruggen en tourbillon-rijtuigen, geblauwde schroeven en cirkelvormige korrel.
En er is een prachtige achterkant van de kast die alleen de tourbillon laat zien waardoor we het stuk willen dragen. Kortom, het kaliber 642P handgewonden uurwerk is een ultradun mechanisme van 4 mm. Het wordt bevestigd aan een tourbillon van één minuut, wat staat voor de vliegende variëteit, met de P-herinnering aan Piaget op de koets.
De positie van 6 uur dient als dockingspot voor de maanfase-indicator, die een hand gebruikt om elk van de maanfasen weer te geven in tegenstelling tot het reguliere schijfdiafragmasysteem.
Extreem goed gekalibreerd en pronkt met uiterste nauwkeurigheid, het heeft eens in de 122 jaar kleine correcties nodig, als het horloge gedurende die tijd niet stopt met draaien. Dit wordt verzekerd door de uiterst nuttige gangreserve van 40 uur. Qua aspect is het uurwerk verkrijgbaar in 18 karaat witgoud of 18 karaat roze goud, plus een paar extra diamanten als de klant dat wenst.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...