De nieuwe Montblanc 1858 Bronze Pilot Collection neemt ons mee terug in de tijd

De nieuwe Montblanc 1858 Bronze Pilot Collection neemt ons mee terug in de tijd

Montblanc's nieuwe 1858 collectie herinnert ons allemaal aan de beroemde Minerva militaire chronografen uit de jaren 1930, met een super chique bronzen twist dit keer. Het gerenommeerde Duitse bedrijf slaagde erin om traditionele Zwitserse ambachtelijke uurwerken te combineren met een echt materiaal uit de horlogegeschiedenis, waarbij brons zijn weg vindt op de wijzerplaten en de riemen in antieke stijl, om een echt vintage ontwerp te krijgen dat zeker veel, veel mensen zal bekoren.

De historische elementen geïnspireerd op de originele Minerva-chronograaf uit de jaren 30 omvatten grote kathedraalwijzers, vintage gevormde kronen en klassieke minutenspoorlijnen rond de wijzerplaten. Deze prachtige horloges worden ook geleverd met het originele Montblanc-logo, evenals frisse cognackleurige kalfsleer- of krokodillenbanden. Maar laten we ze nu een voor een nemen.

Ten eerste wordt de Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter geleverd in een beperkte oplage van 100 stuks, met een bronzen kast van 44 mm, een koepelvormig AR-gecoat saffierglas en de mogelijkheid om 30 meter diep water te verwerken. Het uurwerk wordt verzorgd door de Zwitserse handwind Montblanc in eigen huis van Minerva-kaliber MB M16.29, ondersteund door 50 uur gangreserve. De Montblanc 1858 Automatic Dual Time ziet er hetzelfde uit, maar met een vleugje roestvrij staal van plaats tot plaats.

Deze keer is het het Zwitserse automatische Montblanc-kaliber MB 29.19 dat alles doet tikken, met slechts 42 uur aan reserve-energie die alles ondersteunt.

Aan de andere kant pronkt de Montblanc 1858 Automatic met een satijnachtig roestvrij staal met een gravure van de Minerva-fabrikant in Villeret, gerhodineerde lichtgevende wijzers die de tijd aangeven, evenals een cognackleurige band van verouderd kalfsleer