Montblanc 1858 Collectie - Vintage Bronzen Horloges met Zwitserse Uurwerk van Minerva

Montblanc brengt met zijn 1858 collectie een eerbetoon aan de iconische Minerva militaire chronografen uit de jaren 1930, die zijn voorzien van een moderne bronzen twist. Deze vintage geïnspireerde horloges zijn gemaakt met traditioneel Zwitsers vakmanschap en voorzien van bronzen wijzerplaten en antiek uitziende riemen. De collectie omvat de Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter, de Montblanc 1858 Automatic Dual Time en de Montblanc 1858 Automatic.

De Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter heeft een bronzen kast van 44mm en is beperkt tot slechts 100 stuks. Het heeft een koepelvormig saffierglas, is waterbestendig tot 30 meter en wordt aangedreven door het handgewonden Montblanc in-house Minerva kaliber MB M16.29. Het heeft een gangreserve van 50 uur.

De Montblanc 1858 Automatic Dual Time heeft dezelfde uitstraling als de Chronograph Tachymeter, maar met een vleugje roestvrij staal hier en daar. Het heeft een Zwitsers automatisch kaliber MB 29.19 uurwerk met een gangreserve van 42 uur.

De Montblanc 1858 Automatic heeft een satijnachtige roestvrijstalen behuizing met een gravure van Minerva in Villeret, rhodium lichtgevende wijzers en een cognackleurige riem van verouderd kalfsleer. Het uurwerk is Zwitsers automatisch met een gangreserve van 38 uur.

Elk horloge in de collectie heeft vintage elementen, zoals de grote kathedraalwijzers, vintage kronen en klassieke minutenspoorlijnen rond de wijzerplaten. Het Montblanc-logo in zijn originele vorm maakt de uitstraling van deze horloges compleet.

De Montblanc 1858 Geosphere is het meest opvallende en functionele model van de collectie, met een bolvormige wereldtijdfunctie. Het horloge heeft een 42 mm bronzen kast met een koepelvormig saffierglas, en het is waterbestendig tot 100 meter diepte. Het uurwerk is het automatische Caliber MB 29.25, dat 42 uur gangreserve heeft. De wijzerplaat is voorzien van twee halfronde schijven die de noordelijke en zuidelijke hemisferen weergeven, en de continenten zijn getextureerd met een 'roaring twenties' ontwerp.

Tot slot is er de Montblanc 1858 Pocket Watch Limited Edition, een prachtige zakhorloge met een diameter van 60 mm en een bronzen kast. Het heeft ook een Caliber MB M16.24 uurwerk, dat wordt geleverd met een handmatige opwindfunctie en biedt een gangreserve van 50 uur. Het horloge heeft een koepelvormig saffierglas en een prachtige wijzerplaat met Romeinse cijfers, en het is beperkt tot slechts 100 exemplaren.

Alle modellen in de Montblanc 1858-collectie zijn zorgvuldig vervaardigd met aandacht voor detail en kwaliteit, en bieden een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Minerva en de horloge-industrie. De prijzen variëren van ongeveer €3.000 tot €34.000, afhankelijk van het model en de editie.

Montblanc 1858-collectie

  • Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter: Dit is een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks. De kast heeft een diameter van 44mm en is gemaakt van brons. Het horloge heeft een koepelvormig saffierglas met antireflecterende coating. Het handopwindbare uurwerk wordt verzorgd door het eigen in-house kaliber MB M16.29 van Montblanc. Het heeft een gangreserve van 50 uur en is waterbestendig tot 30 meter. De wijzerplaat is voorzien van grote kathedraalwijzers en een tachymeter schaal.

  • Montblanc 1858 Automatic Dual Time: Dit horloge heeft ook een kast van 44mm, gemaakt van brons en roestvrij staal. Het automatische uurwerk wordt verzorgd door het eigen in-house kaliber MB 29.19 van Montblanc. Het heeft een gangreserve van 42 uur en is waterbestendig tot 30 meter. De wijzerplaat heeft een vintage uitstraling met lichtgevende wijzers en minutenspoorlijnen.

  • Montblanc 1858 Automatic: Dit horloge heeft een kast van 40mm, gemaakt van satijnachtig roestvrij staal. Het automatische uurwerk wordt verzorgd door het eigen in-house kaliber MB 24.15 van Montblanc. Het heeft een gangreserve van 38 uur en is waterbestendig tot 100 meter. De wijzerplaat heeft lichtgevende wijzers en een datumvenster op 3 uur. De cognackleurige band is gemaakt van verouderd kalfsleer.

  • Montblanc 1858 Geosphere: Dit horloge heeft een kast van 42mm, gemaakt van brons en roestvrij staal. Het automatische uurwerk wordt verzorgd door het eigen in-house kaliber MB 29.25 van Montblanc. Het heeft een gangreserve van 42 uur en is waterbestendig tot 100 meter. Het horloge heeft een unieke wereldtimer functie met twee roterende halfronde schijven, die de dag- en nachtweergave weergeven voor de 24 belangrijkste tijdzones. De wijzerplaat is voorzien van lichtgevende wijzers en minutenspoorlijnen.

  • Montblanc 1858 Monopusher Chronograph: Dit horloge heeft een kast van 42mm, gemaakt van brons en roestvrij staal. Het handopwindbare uurwerk wordt verzorgd door het eigen in-house kaliber MB M13.21 van Montblanc. Het heeft een gangreserve van 55 uur en is waterbestendig tot 100 meter. Het horloge heeft een enkele drukknop om de chronograaffunctie te bedienen. De wijzerplaat heeft grote kathedraalwijzers en een tachymeter schaal.

 

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...