Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig

De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig

Als je ernaar uitkijkt om iets te kopen waardoor iedereen zijn hoofd naar je toe draait elke keer dat je je jas omdraait, is daar een verbluffende oplossing voor. De specialisten van Montegrappa hebben een prachtige collectie schrijfinstrumenten bedacht waarmee je er niet alleen cool uitziet, maar je ook krachtig maakt. Ze hebben de collectie de Brain Pen genoemd.

Het bevat rollerbalpennen en vulpennen die zijn ontwikkeld en vervaardigd in nauwe samenwerking met Dr. Richard Restak, een van's werelds meest gerenommeerde experts in neurologie. En hij speelde hier een vrij belangrijke rol, omdat het ontwerp van de pennen is geïnspireerd op de hersenen en de nauwe verbinding tussen het fysieke zelf van een mens en zijn psychische kant wil weergeven.

Het ingewikkelde netwerk van de hersenen is prachtig afgebeeld op de hoezen en penpunten van de pennen door rijke versieringen en verbazingwekkende aandacht voor detail. In tegenstelling tot deze, is de behuizing van de pen intact eenvoudig gehouden en straalt het de eenvoudige aard van ons fysieke bestaan uit. De pet is gegarneerd met een stijlvol ontwerp dat op een nogal vreemde manier op de hersenen lijkt, gebaseerd op oude illustraties, gemaakt door oude artsen. Het is ook bedekt met enkele rare vormen die naar verluidt de neuronen vertegenwoordigen.

Verder is de dop vastgemaakt aan een mooi ruggenmerg, de pocketclip, die op zijn beurt is uitgerust met een mechanisme dat wordt aangedreven door een veer. Qua kleuren is de punt van de pen gelakt in scharlaken of diepzwart, een variant die de vulpennen onderscheidt van de rolpennen. Als je goed kijkt, is de penpunt prachtig gegraveerd met een zeepaardachtige figuur, die een equivalent heeft in onze hersenen - de hippocampus. En als het gaat om massaproductie, kun je het gewoon vergeten.

De Montegrappa Brain Pen-collectie wordt vervaardigd in aantallen die verband houden met de hersenen. Er zullen bijvoorbeeld in totaal 1012 zilveren vulpennen worden geproduceerd, precies het aantal neuronen dat biologen denken dat ons brein omvat - tussen 10 verhoogd tot de 12e kracht en 10 verhoogd tot de 13e macht.

De zilveren rollerbalpen zal op zijn beurt worden vervaardigd in 900 eenheden, het aantal neurotransmittermoleculen dat vrijkomt door één synaptisch blaasje tijdens het overbrengen van de neurale flux. De andere versies zullen ook worden geproduceerd in aantallen die verband houden met de biologie van de hersenen. Daarnaast wordt de Brain Pen ook geleverd met een boek van Dr. Restak exclusief geschreven voor Montegrappa.


De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig
De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig
De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig
De Montegrappa Brain Pen is allemaal geweldig