De Hublot $5 Million Watch werd gepresenteerd op BaselWorld

De gerenommeerde Zwitserse horlogemaker Hublot maakte vandaag de dag indruk op iedereen op BaselWorld 2012 met de onthulling van hun nieuwe Hublot €5 miljoen uurwerk, een prachtig uurwerk met 1.282 diamanten, waarvan er zes meer dan 3 karaat wegen.
Dit unieke horloge verschilt qua techniek van alle Haute Joaillerie-stukken, met hun constructie gebaseerd op het serveren en markeren van reeds geselecteerde edelstenen. Het respecteert een precies tegengesteld idee, waarbij elke steen wordt uitgehouwen om te passen bij de gleuf waarin hij moet worden geplaatst, of het nu in de kast, armband of wijzerplaat is.
Dit vereiste veel ervaring en aandacht van de snijders. Een van de belangrijkste prestaties die met betrekking tot de oerknal moesten worden gerealiseerd, was het behouden van de grafische codes, om elk van de zes 3-karaats diamanten zorgvuldig te integreren.
Nadat het ontwerp was opgeschreven, moesten de makers de respectieve stenen van 3 karaat vinden en deze monteren. Het proces van het vinden van de stenen heeft meer dan een jaar geduurd, afkomstig van verschillende locaties over de hele wereld.
Dit geldt voor elke steen die op het uurwerk is aangebracht. Verder werd elke steen gecontroleerd, gecontroleerd en dubbel gecontroleerd op kleur, maat, vorm en kwaliteit, passend bij het schema van het horloge.
Een 40-jarige ervaren snijder uit New York zorgde voor de diamanten en zorgde ervoor dat alle 3-karaats exemplaren GIA-gecertificeerd zijn en dezelfde geslepen handtekening dragen. Het proces heeft meer dan 14 maanden ijverig werk gekost, 7 maanden voor 12 snijders en de andere 7 maanden voor de 5 setters.
De diamanten gemonteerd op het prachtige stuk totaal maar liefst 100 karaat, een prachtige overvloed aan stokbrood geslepen kostbaarheid. Het proces van het maken van zo'n stuk vereiste Hublots samenwerking met Atelier Bunter in Genève.
Elke diamant op dit kunstwerk is beoordeeld met A voor kleur door Top Wesselton en A voor kwaliteit door VVS. Het kan net zo goed worden beschouwd als een kleine galerij met stenen, draagbaar om je pols.