De Bethune DB28GS gele onderzeeër - Prachtig of onverwoestbaar?

De Zwitserse horlogemaker De Bethune staat bekend om zijn futuristische ontwerpen en technisch geavanceerde uurwerken. Deze onafhankelijke fabrikant weet de horlogewereld keer op keer te verbazen met creaties die zowel innovatief als ambachtelijk zijn. Met een reputatie die in het verleden al is gevestigd door modellen als de DB28GS Grand Blue, blijft De Bethune ons verrassen. Nu brengen ze een nieuw model uit dat wederom de aandacht trekt: de DB28GS Yellow Submarine.

De DB28GS Yellow Submarine is een ode aan vakmanschap en design. De behuizing van 44 mm is vervaardigd uit titanium, maar niet zomaar titanium. De Bethune heeft een speciale techniek toegepast waarbij het materiaal wordt warmtebehandeld om een betoverende brons-gouden oxidatielaag te verkrijgen. Dit proces resulteert in een oogstrelende gele tint die de klok een unieke en luxueuze uitstraling geeft. Dit geelgouden kleurenpalet wordt gecomplementeerd door de gouden afwerking en het geborstelde oppervlak.

Naast de esthetiek is er ook gedacht aan de constructie en materiaalkeuze. De bezel, nokken, en achterkant van de kast zijn eveneens vervaardigd uit titanium. Dit materiaal staat bekend om zijn sterkte en lichtheid, wat bijdraagt aan het draagcomfort. Het midden van de kast is afgewerkt met zwart gecoat zirkonium, waardoor er een intrigerend contrast ontstaat met de rest van het horloge.

De innovatie van De Bethune gaat echter verder dan alleen de buitenkant. Binnenin het horloge tikt een sophisticated uurwerk, hetzelfde kaliber dat we kennen van de Grand Blue. Dit mechanische wonderwerk levert een indrukwekkende gangreserve van vijf dagen. Een interessante toevoeging aan het horloge is de set dynamo-aangedreven LED's, die geactiveerd kunnen worden met een drukknop op de behuizing om zes uur. Deze functie is niet alleen praktisch – het laat jou je horloge in het donker aflezen – maar dient ook als een toonbeeld van De Bethune's ingenieuze benadering van horlogedesign.

Een slimme eigenschap is ingebouwd voor het beheer van de energie: wanneer de gangreserve afneemt tot één dag, wordt de duwer voor de LED's automatisch uitgeschakeld. Dat is een voorbeeld van hoe De Bethune functionaliteit combineert met intelligentie.

Elk exemplaar van de DB28GS Yellow Submarine wordt geleverd met een rubberen band, inclusief een extra canvas of lederen riem, wat de veelzijdigheid van het horloge ten goede komt. Echter, met slechts 15 stuks in productie, benadrukt De Bethune exclusiviteit.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het bemachtigen van dit prachtige stukje haute horlogerie moeten diep in de buidel tasten; het horloge heeft een prijskaartje van maar liefst 95.000 Zwitserse frank. Maar voor verzamelaars en liefhebbers van high-end horloges vormt dit vaak geen belemmering. Integendeel, het is de prijs voor het dragen van een kunstwerk – een samensmelting van avant-garde technologie met traditionele horlogemakerskunst.

In een wereld waarin luxe horloges vaak gedefinieerd worden door hun merknaam en geschiedenis, blijft De Bethune nieuwe grenzen verkennen en verleggen. De DB28GS Yellow Submarine is daar een levend bewijs van: een horloge dat zowel prachtig als ogenschijnlijk onverwoestbaar is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...