Zwitserse horlogehuis Chopard lanceert Mille Miglia 2022 Race Edition

De Zwitserse luxe is bekend om zijn precisie en verfijning, en Chopard staat al jaren synoniem voor deze karakteristieken binnen de horlogewereld. Het beroemde horlogehuis heeft recentelijk weer een meesterwerk onthuld dat autosportliefhebbers en horlogeverzamelaars in gelijke mate zal aanspreken: de Mille Miglia 2022 Race Edition.

Chopard en de Mille Miglia hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1988, toen Chopard mede-eigenaar Karl-Friedrich Scheufele de race zelf reed en het potentieel zag voor een samenwerking. Sindsdien heeft Chopard elk jaar een speciaal horloge gewijd aan de legendarische Italiaanse autorace, die bekendstaat als la corsa più bella del mondo (de mooiste race ter wereld). De Mille Miglia, die oorspronkelijk werd gehouden tussen 1927 en 1957, is een tijdrit die een parcours van ongeveer 1000 mijlen beslaat en voert langs schilderachtige Italiaanse wegen.

De Mille Miglia 2022 Race Edition is dan ook een eerbetoon aan deze traditie, waarin precisie en snelheid samenkomen. Dit horloge is niet alleen een precisie-instrument gesmeed uit de rijke historie van de automobielrace, maar ook een symbool van de technische knowhow van Chopard.

Het nieuwe model weet een sportieve esthetiek te combineren met hoogwaardige materialen en vakmanschap. In het hart van de Mille Miglia 2022 Race Edition tikt een betrouwbaar en nauwkeurig chronograaf uurwerk, dat net zoals de auto's in de race, gebouwd is voor prestaties. De kast van het horloge is vervaardigd uit roestvrij staal of een combinatie van staal en ethisch verantwoord roségoud, wat de verbintenis van Chopard met duurzaamheid en verantwoorde mijnbouw benadrukt.

Op de wijzerplaat vindt men een subtiele verwijzing naar de autorace, met kleuren en details die zijn geïnspireerd op de klassieke auto's die deelnemen aan de Mille Miglia. De leesbaarheid is geoptimaliseerd door het gebruik van lichtgevende wijzers en indexen, wat essentieel is voor bestuurders tijdens de intensieve race. Bovendien is de tachymeterschaal, een gebruikelijke functie op de bezel van een rijdershorloge, een knipoog naar de snelheidsberekeningen die cruciaal zijn in de motorsport.

Ook de band van het horloge verdient aandacht; deze is vaak gemaakt van luxe leer met een patroon dat geïnspireerd is door de banden van de auto's die de Mille Miglia race rijden. Dit detail voegt een extra dimensie van authenticiteit en comfort toe, passend bij de esthetiek van vintage raceauto's.

Elke editie van de Mille Miglia Race Edition wordt in beperkte oplage geproduceerd, waardoor het een zeer gewild verzamelobject is. De eigenaren van deze uurwerken behoren tot een exclusieve club van race- en horloge-enthousiastelingen die de unieke geest van de Mille Miglia dragen, een evenement waar passie voor auto’s en precisietechniek samensmelten.

Het lanceren van de Mille Miglia 2022 Race Edition door Chopard is niet alleen een viering van hun langdurige relatie met de autosport, maar ook een bewijs van hun voortdurende streven naar uitzonderlijk vakmanschap en innovatie binnen de horlogerie. Verzamelaars en liefhebbers zullen zonder twijfel uitkijken naar deze nieuwste toevoeging aan de prestigieuze lijn van Chopard'sMille Miglia-horloges, want elk jaar brengt een nieuw hoofdstuk in dit rijke erfgoed van tijdmeting en snelheid.

Of men nu een fervente verzamelaar is van luxueuze uurwerken, een liefhebber van fijne mechanica, een autosportfanaticus of simpelweg iemand die waardeert wat vakmanschap en historie samen kunnen creëren, de Mille Miglia 2022 Race Edition biedt iets speciaals. Dit horloge is meer dan een instrument om de tijd te meten; het is een stukje geschiedenis, gedragen aan de pols.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...