Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograaf 2012

Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograaf 2012

Officiële tijdwaarnemer van de Grand Prix de Monaco Historique, Chopard. Komt opnieuw op de markt met een uurwerk dat matgrijze afwerking combineert met racestrepen en neonkleuren.

Het horloge, naar verluidt de Grand Prix de Monaco Historique 2012 genoemd, is eigenlijk een eerbetoon aan de raceauto's uit de jaren 70, in sportieve kleding.

De verbintenis tussen de Grand Prix de Monaco Historique en het Huis van Chopard is in 2002 tot leven gekomen en heeft, dankzij hoge normen, eersteklas technologie en uitstervende passie voor fijnmechanica, sindsdien geduurd.

Dankzij dit vormt een groot aantal uurwerken nu een collectie die volledig is gewijd aan alles wat racen en hoge snelheden te maken heeft. Het huidige model heeft een titanium kast met een antracietkleurige wijzerplaat, die een ongelooflijk mooi contrast vertoont met heldere tinten, blauw of oranje, bijna alsof de secondewijzer en uurmarkeringen nieuw leven worden ingeblazen.

Als herinnering aan de tradities en technologieën van de jaren 70 is de omsnoering gemaakt van grijs Barenia-kalfsleer en wordt geleverd met contrasterende oranje stiksels. Het uurwerk heeft een COSC-gecertificeerde mechanische zelfopwindende chronometer, ingesloten in de grote behuizing van 42,4 millimeter. De beweging kan fijn worden bekeken door het raam aan de achterkant.

Het opschrift "Grand Prix de Monaco Historique" is duidelijk zichtbaar op de rand van de achterkant van de kast. Bovendien is een elegant saffierglas, gemarkeerd met het insignes van de Automobile Club de Monaco, duidelijk zichtbaar door het betreffende raam. Met een titanium gesp op de band en 50 meter diepte waterbestendigheid, is het horloge verkrijgbaar in roségoud en titanium.

Wees er echter snel bij, want het is een limited edition van 500 stuks.


Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograaf 2012