Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Chanel verhoogt de prijzen van zijn meest klassieke tassen met minstens 60%

Chanel verhoogt de prijzen van zijn meest klassieke tassen met minstens 60%
Sinds 2019 heeft Chanel zijn wereldwijde prijzen voor enkele van zijn meest klassieke handtassen voortdurend gestegen. Tijdens de pandemie heeft het Franse luxemerk de prijzen van zijn best verkochte tassen in de VS gestaag verhoogd, waaronder de kleine jongenstas, klassieke middelgrote flap tas en de 2,55 grote tas.

In september meldde dat Chanel zijn prijzen al had verhoogd ter voorbereiding op Kerstmis. De woordvoerster van het bedrijf beweerde dat de prijsstijgingen te wijten zijn aan "niet-gespecificeerde wisselkoersschommelingen, veranderingen in productiekosten en om ervoor te zorgen dat zijn handtassen ongeveer hetzelfde kosten over de hele wereld."

Andere leidinggevenden in de luxe modesector vonden dit eerder een "agressieve bedrijfsstrategie: controle uitoefenen over een van de populairste producten van het merk terwijl ze zich richten op hogere rivalen."

Volgens de Jefferies Group zag Chanel's kleine klassieke kleptas een prijsstijging van 60% tot €8.200 € op de Amerikaanse markt. De grotere handtas, ook wel bekend als de 2.55, sprong ook naar €9.500 € na de vierde prijsstijging van het merk in twee jaar. In juni 2021 kostte de tas slechts €7.400 €, wat betekent dat de 2,55 een prijsstijging van ongeveer 78% zag.

Om het in perspectief te plaatsen, kost de middelgrote Chanel-kleptas €8.800 €, wat slechts ongeveer €100 EUR minder is dan Hermès' Birkin. Charles Gorra, CEO van Rebag, lijkt te geloven dat Chanel streeft naar de status van Hermès handtas en zichzelf op het hoogste niveau van luxe mode houdt.

Gorra zei dat Chanel ernaar streeft "deel uit te maken van de Hermès-wereld en minder van de Vuitton- en Gucci-wereld. Ze proberen upscale te gaan."

Door de prijzen te verhogen, maakt Chanel hun merk exclusiever en hoopt dat de schaarste een groter verlangen naar het merk zal creëren. In het verleden heeft Chanel kooplimieten opgelegd bovenop prijsstijgingen voor handtassen, wat consumenten en concurrenten aangeeft hoe zij hun merkgelijkheid in de branche zien.