Chanel verhoogt de prijzen van zijn meest klassieke tassen met minstens 60%

Chanel heeft sinds 2019 voortdurend de prijzen van enkele van zijn meest iconische handtassen verhoogd, waaronder de klassieke flap tas, de jongenstas en de 2,55 grote tas. Het Franse luxemerk heeft deze trend tijdens de pandemie voortgezet, en in september werden de prijzen opnieuw verhoogd ter voorbereiding op Kerstmis. Chanel beweert dat deze prijsstijgingen te wijten zijn aan wisselkoersschommelingen en veranderingen in productiekosten om ervoor te zorgen dat hun handtassen ongeveer evenveel kosten over de hele wereld. Sommige leidinggevenden in de luxe modesector zien dit echter als een agressieve bedrijfsstrategie om de controle te behouden over een van hun populairste producten, terwijl ze zich richten op hogere rivalen.

De prijsstijgingen zijn aanzienlijk, met de kleine klassieke kleptas van Chanel die een prijsstijging van 60% zag tot €8.200 op de Amerikaanse markt en de 2.55 tas die 78% duurder werd. Chanel lijkt te streven naar een status van exclusiviteit en luxe die vergelijkbaar is met het merk Hermès, en door de prijzen te verhogen hoopt het merk dat de schaarste een groter verlangen naar hun handtassen zal creëren. Chanel heeft ook in het verleden kooplimieten opgelegd bovenop de prijsstijgingen voor hun handtassen om hun merkgelijkheid in de branche te behouden.

Ondanks de kritiek op de prijsstijgingen, lijkt Chanel vastbesloten om zijn positie als een van 's werelds meest exclusieve luxe merken te behouden. Het merk blijft streven naar perfectie in design, materialen en productie om hun "Art of Fusion" te bereiken en zich te onderscheiden van andere luxe modehuizen.

In reactie op de prijsstijgingen heeft Chanel echter verklaard dat het zich blijft inzetten voor de kwaliteit en vakmanschap van zijn handtassen, en dat het de verhoogde prijzen gebruikt om te investeren in zijn producten en merk als geheel. Bovendien heeft het bedrijf beloofd dat het de prijsstijgingen in de toekomst zal beperken en dat het zich zal blijven richten op het leveren van tijdloze en hoogwaardige producten aan zijn klanten. Ondanks de hogere prijzen blijven de handtassen van Chanel populair bij consumenten over de hele wereld en blijft het merk een belangrijke speler in de luxe mode-industrie.

De handtassen van Chanel worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals lamsleer, kalfsleer en exotische huiden zoals krokodillenleer. De handtassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, beige en rood, en in verschillende maten en modellen, waaronder de Boy Bag, de Classic Flap Bag en de 2.55 Bag. Naast handtassen produceert Chanel ook andere accessoires zoals schoenen, sieraden, horloges en parfums, die allemaal bekend staan om hun vakmanschap en elegantie.

Chanel heeft door de jaren heen verschillende iconische handtassen geproduceerd, waarvan sommige tot op de dag van vandaag nog steeds populair zijn. Hieronder staan enkele van de meest bekende modellen van Chanel handtassen met omstandige omschrijving:

  • De Chanel 2.55: De Chanel 2.55 handtas is waarschijnlijk de meest iconische van alle Chanel handtassen. Het werd in 1955 ontworpen door Coco Chanel zelf en werd oorspronkelijk geproduceerd om vrouwen een meer praktische manier te bieden om hun handtas te dragen. De tas heeft een rechthoekige vorm, een lederen bekleding en een metalen kettingriem. Het heeft ook een kenmerkende slot- en sleutelhanger. De 2.55 is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

  • De Chanel Boy Bag: De Chanel Boy Bag is een relatief nieuw ontwerp van Chanel, dat in 2011 voor het eerst werd gepresenteerd. Het is vernoemd naar de eerste liefde van Coco Chanel, Boy Capel. Het ontwerp van de tas is geïnspireerd op de jachtwereld, met een meer mannelijke uitstraling dan de meeste Chanel handtassen. Het heeft een rechthoekige vorm en een kettingriem met een brede lederen schouderstuk. De Boy Bag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

  • De Chanel Classic Flap Bag: De Chanel Classic Flap Bag is een andere iconische handtas van Chanel, die al sinds de jaren 80 populair is. Het is gebaseerd op het originele ontwerp van de 2.55, maar heeft een iets andere sluiting en een CC-logo op de sluiting in plaats van de kenmerkende slot- en sleutelhanger. De tas heeft een rechthoekige vorm, een lederen bekleding en een metalen kettingriem. De Classic Flap Bag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

  • De Chanel Gabrielle Bag: De Chanel Gabrielle Bag is vernoemd naar Coco Chanel zelf en werd in 2017 geïntroduceerd. Het heeft een meer moderne uitstraling dan veel andere Chanel handtassen, met een afgeronde vorm en een kettingriem die kan worden gedragen als een enkele of dubbele riem. De Gabrielle Bag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

  • De Chanel Shopping Bag: De Chanel Shopping Bag is een meer casual handtas van Chanel, ontworpen voor dagelijks gebruik. Het heeft een ruime rechthoekige vorm en een lederen bekleding met het kenmerkende CC-logo aan de voorkant. De tas heeft ook een kettingriem met lederen schouderstukken. De Shopping Bag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

  • De Chanel 19 tas is vernoemd naar het jaar waarin de originele Chanel tas werd gemaakt (1919). Het ontwerp is een moderne versie van de klassieke flap tas en is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Het ontwerp bevat een gewatteerde buitenkant, een verstelbare schouderriem en het kenmerkende CC-slot.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...