Chanel introduceert nieuwe horlogecapsule

De nieuwe capsulecollectie CHANEL WANTED bestaat uit vier kenmerkende horlogestijlen van Chanel: de J12, Première, Boy·Friend en Code Coco. Het Franse maison is een meester in wenselijkheid, en Chanel-logomanie loopt over in zijn uurwerken. Voor deze speciale curatie draait het allemaal om spelen met het Chanel-woordmerk. Het meest gewilde item in de capsulecollectie is dedoos in zwart gelakt hout met zes uitzonderlijke J12-horloges. Deze zes stukken hebben een subtielere nieuwe behuizing gekregen en zijn verkrijgbaar in zes verschillende tone-on-tone grafische iteraties.

De zwarte glanzende logomotieven spelen tegen een matzwarte achtergrond over de geëmailleerde wijzerplaat en keramische bezel in verschillende composities. De kast van 38 mm heeft een nieuwe matzwarte afwerking en een zeer krasbestendige keramische constructie met een zwarte gecoate stalen bezel. Een stalen geschroefde kroon is voorzien van een briljant geslepen diamant (~ 0,15 karaat). De armband is gemaakt van hetzelfde keramische materiaal met dezelfde afwerking en wordt aan de pols bevestigd met een stalen drievoudige gesp. Zichtbaar door de achterkant van de saffierkristallen kast is het eerder genoemde zelfopwindende kaliber 12.1.

Dit COSC-gecertificeerde uurwerk heeft een zwart gecoate afwerking en een zwart oscillerend gewicht met 34 briljant geslepen diamanten (~ 0,26 karaat). Het werkt met een frequentie van 28.000 vph en biedt een gangreserve van 70 uur. Hoewel de zes horloges afzonderlijk kunnen worden verkocht, zijn de doos en de horloges binnenin genummerd en beperkt tot slechts vijf stuks elk. J12 Wanted de Chanel De rest van de WANTED-collectie is technisch beperkt maar niet genummerd, dus de horloges zijn meer beschikbaar dan de Highly Wanted set.

De twee J12 limited editions die in de WANTED-collectie worden tentoongesteld, zijn gemaakt van zwart-wit glanzend keramiek. Het paar speelt op hun dualiteit en biedt elk een andere interpretatie van het Chanel-motief. De 38 mm zwarte J12 met een saffierkastrug herbergt ook het door Kenissi ontwikkelde Calibre 12.1. De gebruikelijke J12-ontwerpelementen op de zwart gelakte wijzerplaat en zwarte stalen bezel ontbreken, waardoor plaats wordt gemaakt voor het gedurfde, iconische Chanel-woordmerk.

Dit wit-op-zwart grafische motief strekt zich extravagant uit over de wijzerplaat en overlapt op de bezel voor een krachtige impact. De verkoopprijs voor dit horloge bedraagt €8,100. De 33 mm witte J12 met een stalen achterkant van de kast herbergt daarentegen een uiterst nauwkeurig kwartsuurwerk. Door het ontwerp spatte het Chanel-logo continu over de witgelakte wijzerplaat in gepolijste gerhodineerde inscripties van rij tot rij. De zilverkleurige metalen letters op de stalen ring zijn zichtbaar door de wit gelakte saffierkristallen ring. Dit horloge is verkrijgbaar voor €6.150.

Première Wanted de Chanel Met het iconische uurwerk van de Première armband nog een stap verder, deze limited edition bevat zes Chanel-letter bedels in zwarte lak die als hangers bungelen aan de stalen en leren ketting. Het horloge zelf heeft een uiterst nauwkeurig quartz uurwerk dat is ondergebracht in een stalen kast met een stevige achterkant van de kast en een zwart gelakte wijzerplaat. Prijs €6.200.

Code Coco Wanted de Chanel Het uitstralen van een rock-"n-roll-spirit is de Code Coco limited edition met een zwart reliëf kalfsleer band met zilveren bies en zwarte kalfsleer voering. Het wordt onderbroken door zes met palladium behandelde Chanel-letters. Een prominente Mademoiselle turn-lock zit precies in het midden van het horloge tussen twee zwart gelakte wijzerplaten. Een van de wijzerplaten geeft de tijd weer, terwijl de andere pronkt met een 0,10ct prinsesgeslepen diamant. Het horloge heeft een stalen behuizing met een stevige achterkant van de kast en een quartz uurwerk. Prijs €8,550.

Boy·Friend Wanted de Chanel The Boy·Friend limited edition roept de geest van de jaren 90 op in een korrelig ontwerp. Dit gerhodineerde motief op een zwartgelakte wijzerplaat herinnert aan een frame van het Tetris-spel. Het horloge met kwartsbediening wordt geleverd op een verwisselbare kalfsleer band met zwart satijnen effect met palladium behandelde „CHA” en „NEL” gedeeld door de rechthoekige stalen horlogekast. Prijs €5.350.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...