Cartier pakt uit met de de Cartier 42mm Panterer horloge

Als het aan ons is om elke titel te noemen die de Franse juwelenwerkplaats Cartier in de loop van de tijd heeft verdiend, hebben we serieuze zaken in handen. Koning Edward VII van Engeland had het merk bijvoorbeeld zelf „de juwelier van koningen en koningen van juweliers” genoemd. De fabrikanten van de uniek mooie Panthère-broche, onthuld in de jaren veertig, voor Wallis Simpson „Hertogin van Windsor”, verleiden ons nu met een exclusieve preview van de Rotende de Cartier 42 mm Panter met granulatie. Dit prachtige uurwerk is geprogrammeerd om een officiële release te kennen ter gelegenheid van de 2013 editie van de SIHH, op 21 januari.
Het al 165 jaar oude iconische pantersymbool van Cartier is ook aanwezig op dit horloge, onderdeel van de Cartier d'Art-lijn. Dit specifieke stuk heeft een diameter van 42 mm en is het bewijs van de voorbeeldige vaardigheid van de kunstenaars erachter, die millennia oude goudsmeedtechnieken hebben gebruikt om de prachtige granulatie te vervaardigen die zo duidelijk is op de wijzerplaat van het stuk. Deze technieken omvatten de samensmelting van de goudkorrels, resulterend in een bijzonder verbluffend exotisch patroon dat zijn hoogste punt heeft gekend tijdens het 1e millennium in Etrurië. De beroemde Etruskische gegranuleerde voorwerpen hebben de tand des tijds veerkrachtig doorstaan.
Het pantermotief op de wijzerplaat van deze Rotende de Cartier-gadget is gerealiseerd van 22-karaats geelgoud, waarbij elke kleine gouden korrel zorgvuldig met de hand is aangebracht, een voor een. Dit is de reden achter de prachtige schittering van de wijzerplaat, die vanuit vrijwel elke hoek te bewonderen is. Aan de andere kant is de kast van het horloge vervaardigd van 18-karaats geelgoud en is het bezet met 306 briljant geslepen diamanten, samen ongeveer 3,63 karaat. De kralenkroon, in geelgoud, heeft een piek van een enkele diamant. Binnenin beschikt de Rotende de Cartier 42 mm Panther met granulatie over het Manufacture mechanische handgewonden uurwerk kaliber 9601 MC. De omsnoering is gemaakt van matzwarte alligatorhuid. Helaas is dit prachtige horloge vrij exclusief en vereist het veel werk. Het wordt alleen in 20 stuks geproduceerd.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...