Breitling onthult nieuwe Six Nations collectie

Horlogeliefhebbers en rugbyfans opgelet: Breitling, een merk dat bekend staat om zijn nauwkeurige en luxe uurwerken, heeft zojuist een gloednieuwe collectie gelanceerd die hoogstwaarschijnlijk een felbegeerd item zal worden onder verzamelaars en sportenthousiasten. Met de introductie van de nieuwe Six Nations collectie viert Breitling het prestigieuze Six Nations rugbytoernooi, dat jaarlijks wordt gehouden tussen zes Europese landen: Ierland, Italië, Engeland, Wales, Schotland en Frankrijk.

Deze exclusieve collectie is op maat gemaakt voor de echte rugbyfan en horlogekenner, met slechts 150 exemplaren per kleurstelling. Elk van de zes horloges in de serie is gebaseerd op het bekende Chronomat-model van Breitling en fungeert als een eerbetoon aan de strijdlust en de nationale trots van elk land.

Het vakmanschap van Breitling komt naar voren in het gebruik van roestvrij staal en een intern ontworpen en ontwikkeld chronograaf uurwerk. Maar wat deze serie zo speciaal maakt, is de aandacht voor detail: de kleuren van de wijzerplaten en wijzers verschillen per stuk en zijn afgestemd op de nationale kleuren van de deelnemende landen.

Elk horloge bevat subtiele verwijzingen naar het land dat het vertegenwoordigt: het logo van het rugbyteam pronkt op de subwijzerplaat van 9 uur en op de achterkant van de kast. Men draagt dus niet alleen een kwaliteitshorloge van Breitling, maar ook een stukje sportgeschiedenis aan de pols.

Naast deze beperkte oplage en het feit dat Breitling de officiële tijdwaarnemer is van het Six Nations Rugby Championship, benadrukt dit initiatief de toewijding van het merk om uitzonderlijke evenementen te eren en hun uurwerken daarmee synoniem te laten staan voor prestatie en precisie. Gezien de beperkte oplage is het zeer waarschijnlijk dat de waarde van deze horloges zal toenemen, wat ze een interessante investering maakt voor horlogeverzamelaars.

Maar dat is niet alles; Breitling laat met de recent onthulde Six Nations-collectie en de Top Time Deus Limited Edition zien dat hun bereik verder gaat dan alleen de sportwereld. De Top Time Deus, gelimiteerd tot 1.500 stuks, valt op door zijn geel-oranje wijzerplaat met zwarte subdials en is een eerbetoon aan de vintage motorcrosscultuur. Dit horloge past perfect bij liefhebbers van motorfietsen en laat zien hoe veelzijdig Breitling is als merk.

Dus of je nu een fervent rugbyvolger bent, een passie voor motorcross hebt, of simpelweg een voorliefde voor luxe horloges bezit, Breitling heeft met deze series iets bijzonders neergezet. Ze overstijgen de standaard van tijdmeting en worden ware symbolen van culturele en sportieve prestaties.

Voor diegenen die interesse hebben in de Six Nations-collectie of de Top Time Deus Limited Edition, wordt aangeraden niet te lang te wachten. De unieke combinatie van sport, cultuur en horlogemakerskunst maakt deze stukken tot zeer gewilde objecten binnen de wereld van de haute horlogerie.

Met foto's verstrekt door het persbericht van Breitling, krijgt men alvast een voorproefje van de pracht die Breitling heeft gecreëerd. Het is duidelijk dat het bedrijf zichzelf opnieuw heeft overtroffen met uitzonderlijke creaties die zowel de tijd eer aan doen als een ode brengen aan de geest van de competitie en comradery binnen sport en lifestyle.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...