Breitling onthult nieuwe Six Nations collectie

Breitling heeft zojuist een nieuwe collectie van zes horloges gelanceerd om het lopende Six Nations rugbytoernooi te vieren. Elk van de zes stukken is gebaseerd op het populaire Chronomat-model van het merk en is beperkt tot 150 exemplaren. Deze horloges zijn allemaal gemaakt van roestvrij staal en hebben een intern ontworpen en ontwikkeld chronograaf uurwerk van Breitling. Wat hen onderscheidt, is de verschillende kleurstelling voor elk stuk, die een eerbetoon is aan de nationale kleur van de zes landen die deelnemen aan het toernooi: Ierland, Italië, Engeland, Wales, Schotland en Frankrijk. Naast de kleur van de wijzerplaat en de verschillende sets wijzers, heeft elk horloge ook twee subtiele knipogen naar het land dat het inspireerde, met de subwijzerplaat van 9 uur en de achterkant van de kast die zijn versierd met het teamlogo.

De productie is beperkt tot 150 stuks per kleurstelling, waardoor de waarde waarschijnlijk zal stijgen op de tweedehandsmarkt. Breitling is officiële tijdwaarnemer van het Six Nations Rugby Championship en deze collectie is de eerste die volledig is gewijd aan de wedstrijd.

Daarnaast heeft Breitling ook onlangs een nieuwe collectie onthuld ter ere van hun rol als officiële tijdwaarnemer van het Six Nations Rugby Championship. De Six Nations-collectie bestaat uit drie horloges, elk met de kleuren van de nationale rugbyteams van Engeland, Schotland en Wales. Elk horloge heeft een gepolijste stalen kast en een bijpassende gekleurde wijzerplaat met het embleem van het desbetreffende land. De horloges zijn voorzien van het eigen manufactuur uurwerk van Breitling, de B01, en hebben elk een chronograaffunctie en een gangreserve van 70 uur.

Naast de nieuwe Six Nations-collectie heeft Breitling ook onlangs de Top Time Deus Limited Edition gelanceerd, in samenwerking met het lifestylemerk Deus Ex Machina en geïnspireerd op de vintage motorcrosscultuur. Dit horloge heeft een opvallende geel-oranje wijzerplaat met zwarte subdials en een roestvrijstalen kast. Het horloge wordt aangedreven door het automatische uurwerk Caliber 23 en heeft een gangreserve van 48 uur. De Top Time Deus Limited Edition is gelimiteerd tot 1500 exemplaren en is bedoeld voor liefhebbers van motorfietsen en horloges. Het is een mooie toevoeging aan de Breitling-collectie en laat zien dat het merk zich niet alleen richt op de wereld van sport, maar ook op andere aspecten van de populaire cultuur.

 

foto's Persbericht Breitling

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...