Breitling onthult nieuwe Six Nations collectie

Liefhebbers van precisie, luxe en de rijke tradities van rugby kunnen hun hart ophalen. Breitling, het Zwitserse horlogemerk dat alom wordt geprezen om zijn stijlvolle en nauwkeurige uurwerken, heeft zojuist een aankondiging gedaan die zowel de horloge- als sportwereld zal verblijden. Met de introductie van de nieuwe Six Nations collectie eert Breitling het legendarische Six Nations Championship, het jaarlijkse rugbytoernooi waarbij de teams van Ierland, Italië, Engeland, Wales, Schotland en Frankrijk om de titel strijden.

Deze toernooi-geïnspireerde horlogeserie bestaat uit zes verschillende modellen en ieder model is een ode aan een van de deelnemende landen. De serie is gebaseerd op het beroemde Chronomat-model van Breitling, een klokje dat bekend staat om zijn robuuste maar toch elegante design, wat ervoor zorgt dat het niet alleen een geliefd object is onder verzamelaars, maar ook bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik.

Het vakmanschap van Breitling is duidelijk terug te zien in de subtiele details die elk horloge uniek maken. Zo zijn de kleuren van de wijzerplaten en de wijzers aangepast aan de nationale vlagkleuren van elk van de deelnemende landen. Meer nog, het rugbyteamlogo is strategisch geplaatst op de subwijzerplaat van 9 uur en achterop de horlogekast. Dragen van deze horloges betekent dus niet alleen het dragen van een stukje meesterlijk Zwitsers uurwerk, maar ook het dragen van nationale trots en de spirit van het spel.

Interessant is dat iedere kleurstelling van deze serie slechts in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren wereldwijd beschikbaar komt. Dit exclusiviteitsaspect zorgt ervoor dat deze horloges niet alleen zeer gewild zijn bij horlogeverzamelaars en rugbyfans, maar dat zij ook een potentiële investering voor de toekomst zijn. Het feit dat Breitling de officiële tijdwaarnemer is van het Six Nations Rugby Championship versterkt alleen maar hun imago van precisie en kwaliteit.

Echter stopt Breitling niet bij rugby. Met de Top Time Deus Limited Edition laat het merk zien dat het een breed publiek wenst aan te spreken. Deze bijzondere editie is gelimiteerd tot 1.500 stuks en vooral herkenbaar aan zijn karakteristieke geel-oranje wijzerplaat met zwarte subdials. Het horloge is een eerbetoon aan de vintage motorcrosscultuur, wederom een bewijs van het veelzijdige karakter van het merk.

De Six Nations-collectie en de Top Time Deus Limited Edition benadrukken hoe Breitling horloges verweeft met culturele en sportieve mijlpalen. De horloges worden hierdoor meer dan louter tijdsinstrumenten; het zijn dragers van verhalen, symbolen van prestatie en emblemen van passie.

Voor de enthousiastelingen die een stuk van deze exclusieve series willen bemachtigen, is het raadzaam om niet te lang te wachten. De combinatie van sport, cultuur en vakmanschap maakt deze horloges tot begerenswaardige objecten in de haute horlogerie.

Beelden die vrijgegeven zijn door Breitling in hun persbericht, tonen al een glimp van de uitzonderlijke schoonheid en complexiteit van deze creaties. Het blijkt weer eens dat Breitling zichzelf constant overtreft, met horloges die zowel de tijd dienen als een hulde brengen aan de geest van competitie en kameraadschap binnen sport en lifestyle. Zoals altijd bij Breitling, gaan traditie en innovatie hand in hand, resulterend in horloges die zowel in als buiten de sportarena de show stelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...