Blancpain's horloge buiten het midden, ontworpen voor de veeleisende dame

Het prestigieuze Zwitserse merk Blancpain bewijst met de introductie van hun nieuwe Off-Center Hour horloge opnieuw hun inzicht in de smaak van vrouwen op het gebied van uurwerken. Het horloge heeft een behuizing met een diameter van 36,8 mm, vervaardigd uit roodgoud, verrijkt met een sprankelende dispersie van 108 diamanten met een totaalgewicht van één karaat.

Het unieke ontwerp van de parelmoer wijzerplaat is opgedeeld door een lijn van diamanten. Aan de ene zijde pronkt een decentrale uren- en minutensubdial - het onderscheidende aspect van het uurwerk. De tegenoverliggende zijde toont een retrograde 30-seconden-indicator en de handtekening van Blancpain.

Verder heeft het horloge een 226-delig mechanisch, zelfopwindend kaliber 2663SR, dat een frequentie van 28.800 vibraties per uur haalt. Deze complexiteit is veilig opgeborgen achter een saffieren kristallen achterkant, fraai versierd met de Côtes de Genève, ofwel de Genève-strepen.

Het standaard model is uitgerust met een subtiele witte struisvogelriem. Daarnaast is er ook een meer ingetogen versie verkrijgbaar, met een stalen kast en een band van alligatorleer. Beide varianten tonen de meesterlijke combinatie van vakmanschap en elegantie, typisch voor Blancpain.

Over Blancpain

Blancpain is a Swiss luxury watch manufacturer that was founded in 1735 by Jehan-Jacques Blancpain in Villeret, Switzerland. It is known for its handmade mechanical watches and is often associated with the "revival" of mechanical watchmaking in the late 20th century.

A bit of history: Blancpain was a family-owned business for several generations until 1932, when it was sold to two of its employees. Later, in 1983, it was acquired by Jean-Claude Biver, who is known for having revitalized several watch brands, including Blancpain. Biver played a key role in re-establishing Blancpain as a luxury brand focused on high-end mechanical watches, at a time when quartz watches were dominating the market.

One of Blancpain's most famous timepieces is the Fifty Fathoms, which was first introduced in 1953. It is often credited as one of the first modern dive watches, and was used by a number of military units and professional divers.

Blancpain has also made a name for itself with its grand complication watches. These include highly complicated mechanical timepieces featuring a range of horological complications, such as perpetual calendars, tourbillons, and minute repeaters.

In terms of ownership, since 1992 Blancpain has been a part of the Swatch Group, which is one of the largest conglomerates in the watchmaking industry, also owning other prestigious brands like Breguet, Omega, and Longines.

  • Blancpain Villeret Collectie: Deze collectie is vernoemd naar de oorspronkelijke locatie van Blancpain en is de meest klassieke en elegante lijn van het merk. De uurwerken in deze collectie beschikken over gladde dubbele trapsgewijze kasten, Romeinse cijfers, en een duidelijke opaal gekleurde wijzerplaat.

  • Blancpain Fifty Fathoms Collectie: De Fifty Fathoms-collectie is het icoon van Blancpain's duikhorloges, en is sinds de introductie in 1953 een standaard voor het genre. Deze uurwerken combineren functionaliteit en stijl, met functies zoals een unidirectionele draaibare lunette en een waterdichtheid die duikers op grote dieptes ondersteunt.

  • Blancpain L-evolution Collectie: Dit is de meest moderne en sportieve collectie van Blancpain, waarbij innovatief design wordt gecombineerd met geavanceerde technologie. Deze collectie kenmerkt zich door de uitgesproken geometrische lijnen en een dynamische stijl.

  • Blancpain Women Collectie: Blancpain heeft een lange geschiedenis van het respecteren van vrouwelijke esthetiek in de horlogerie. De damescollectie is elegant en verfijnd, met zowel ingetogen als verfraaide modellen om aan verschillende smaken te voldoen.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...