Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Blancpain Le Brassus Tourbillon Carrousel geïntroduceerd

Blancpain Le Brassus Tourbillon Carrousel geïntroduceerd

Precisiehorlogemaker Blancpain heeft onlangs de verbluffend elegante Le Brassus Tourbillon Carrousel geïntroduceerd. Dit is weer een buitengewoon stuk dat uit de handen komt van een wereldberoemd tijdwaarnemingsmerk. Die twee ingewikkelde mechanismen, de tourbillon en de carrousel, zijn eigenlijk verantwoordelijk voor het verminderen van de afwijkingen veroorzaakt door de zwaartekracht in tijdwaarnemingssnelheden van de mechanische uurwerken. Ze zijn eigenlijk niet zo exclusief als je zou denken, maar Blancpain heeft ze allebei voor het eerst samen gebruikt. Hoe dan ook, de carrousel is een echt technologisch monument.

De wijzerplaat is zo ontworpen dat hij uitsparingen heeft om inzicht te geven in beide mechanismen, terwijl de achterkant van de saffierkristallen de rest van het uurwerk prachtig weergeeft - een verbluffend efficiënt Blancpain-kaliber 2322. Op dit moment wordt het verhaal een beetje ingewikkelder - de enige oplossing voor de tourbillon en de carrousel om samen te werken is een differentieel tandwielsysteem. Blancpain heeft er daadwerkelijk een geïnstalleerd, waarvan de belangrijkste functie is om de snelheid tussen de carrousel en de tourbillon te gemiddelde. De handen worden aangedreven door dit gemiddelde uitvalpercentage. Om al deze hightech aan te kunnen, heeft de horlogemaker bovendien een gangreserve van zeven dagen geïnstalleerd - dit maakt het allemaal duidelijk - Blancpain's expertise op het gebied van uiterst efficiënte tijdwaarneming is verbazingwekkend.

De notoir machtsdorstige carrousel- en tourbillon-mechanismen maken geen kans om dit uurwerk van zijn kracht te ontdoen. De laatste en meest elegante touch is de krokodillenband bekleed met alzavel.


Blancpain Le Brassus Tourbillon Carrousel geïntroduceerd