Backes & Strauss Regent Beau Brummell horloge

Om eerlijk te zijn, en heel vreemd genoeg, is de favoriete kleur van het Luxatic-team blauw. En wanneer we dingen zien die zijn versierd met blauwachtige tinten, willen we ze graag met je delen. En hier is een baanbrekend stuk: het uiterst stijlvolle Beau Brummell Limited Edition-uurwerk, onderdeel van de Regent Collection van Backes & Strauss.

Voor het geval onze lezers niet weten wie Beau Brummell was, zullen we het uitleggen: hij was een Engelse humor, bekend om vertrouwen en preuts. Hij stond vroeger bekend als de arbiter van mode in Regency England, een goede vriend van de prins-regent en de toekomstige koning George IV.

En laten we nu gewoon doorgaan met de achtervolging. De titanium kast van dit prachtige polshorloge werd met de hand verfraaid met 347 Ideal-Cut diamanten die in totaal 5,15 karaat wegen. De fabrikant heeft gekozen voor titanium vanwege zijn enorm hogere weerstand dan die van staal, evenals zijn extreme lichtheid.

De Romeinse cijfers, gezet op een lineaire basis, zijn ook gegarneerd met rijen perfect uitgebalanceerde diamanten. In feite is de wijzerplaat ook omgeven door een blauwe, met diamanten bezette cirkel, terwijl de lijnen die de reguliere cijfers vervangen ook werden gegarneerd met glinsterende stenen. In een meer technische benadering moeten we vermelden dat het uurwerk tussen de 40 en 47 mm in diameter meet en beschikt over uren-, minuten- en secondewijzers, datum tussen 4 en 5 uur en een prachtige kroon versierd met een 0,09 karaat Ideal-Cut diamant.

Het horloge wordt aangedreven door een mechanisch uurwerk met automatische wikkeling en rotor met platina-segment. Beperkt tot slechts 50 stuks, zou het prachtige Backes & Strauss Regent Beau Brummell uurwerk in beperkte oplage zeker passen bij de smaak van zijn inspiratiebron.