Alpina presenteert zijn nieuwe horloge voor de Freeride World Tour 2023.

Alpina, de officiële tijdwaarnemer van de Freeride World Tour, is trots om de officiële tourhorloge te onthullen: de Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023. Het is gehuisvest in een robuuste stalen kast met een imposante, sportieve uitstraling, waardoor het de ideale metgezel is voor thrill-seekers die de meest veeleisende omgevingen aanpakken. Samen met een zwarte rubberen band zal het horloge voor het eerst verkrijgbaar zijn in een onbeperkte collectie. Het heeft een zwarte, gestempelde wijzerplaat met het Freeride World Tour-logo op 6 uur.

Extreme omstandigheden vragen om een ​​extreem horloge, en de Alpiner Extreme Automatic is onmiskenbaar uitgegroeid tot de perfecte metgezel voor een van de gevaarlijkste en meest technische wedstrijden ter wereld - de Freeride World Tour.

In 16 jaar tijd heeft de ‘FWT’ (zoals het liefkozend wordt genoemd) de meest uitdagende skilocaties voor extreme skiën en snowboarden ter wereld bezocht, en de editie van 2023 zal daarop geen uitzondering zijn. Met vijf etappes verdeeld over vijf landen (Canada, Spanje, Andorra, Oostenrijk en Zwitserland) is het natuurlijk dat de meest indrukwekkende berguitdaging ter wereld zal eindigen op een van de moeilijkste hellingen op aarde: de Bec des Rosses de Verbier in Zwitserland, waar deelnemers zullen strijden tussen 25 maart en 2 april 2023.

Voor de gelegenheid zal Alpina een evenement organiseren dat de uitdaging waardig is, inclusief een geheel nieuwe site in de kleuren van het merk aan de finishlijn van de Bec des Rosses en een speciale zone die fans het best mogelijke uitzicht op de wedstrijd biedt.

Een horloge voor extremen

Het evenement is er een waar de beste skiërs en snowboarders hun grenzen zullen verleggen. Om hen op weg te helpen, heeft Alpina een horloge ontworpen dat de essentie van hun sport weerspiegelt - extreem.

De Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023 bevindt zich precies waar het hoort, in het rijk van bergen, buitensporten en extreme omstandigheden. Gericht op de essentie (uren, minuten, seconden en datum), heeft het uurwerk een automatisch kaliber dat klopt op 4 Hz (28.800 vph) en is verpakt in een stevige kussenvorm van 41 x 42,5 mm.

Om optimale leesbaarheid te garanderen, heeft de Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023 witte lichtgevende wijzers en uurmarkeringen op een zwarte wijzerplaat met het Freeride World Tour-logo op 6 uur. De kast is sun-brushed - de verstandigste keuze voor een horloge dat vanwege zijn aard zal worden blootgesteld aan stoten en krassen. Hetzelfde denken heeft geleid tot een rubberen band die klaar is om uitglijders, extreme temperaturen en de meest onverwachte omstandigheden aan te kunnen. De kroon is geplaatst op 3 uur en voorzien van een rubberen grip - een essentieel detail dat het gemakkelijk maakt om te bedienen met handschoenen aan.

Onder het krasvaste en reflectiearme saffierglas heeft Alpina een historische verwijzing naar zijn embleem opgenomen: de wijzerplaat en het tellerwijzer van de seconden weerspiegelen het legendarische driehoekige logo, dat de Alpenpieken symboliseert waarvoor het horloge is ontworpen.

Van pioniers naar rijders

Alpina werd precies 140 jaar geleden opgericht door onvermoeibare bergtoppioniers die graag een horloge wilden creëren dat geschikt was voor hun liefde voor hoogtes: schokbestendig, niet-magnetisch, waterdicht en roestvrij. Dergelijke specificaties lijken vandaag de dag vanzelfsprekend, maar een eeuw geleden waren ze beslist gedurfd - net als de rijders in de FWT 2023.

De eerste etappe van de FWT 2023 in Baqueira Beret, Spanje, is net afgelopen, waarbij de overwinning naar de Zweedse skiër en rijzende ster van freeride Max Palm, een lid van het Alpina-team van atleten, ging. De volgende data zijn als volgt:

Ordino Arcalís, Andorra: van 2 tot 9 februari 2023
Kicking Horse Golden BC, Canada: van 17 tot 22 februari 2023
Fieberbrunn, Oostenrijk: van 11 tot 17 maart 2023
FINALE - Xtreme Verbier, Zwitserland: van 25 maart tot 2 april 2023.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...