Zermatt is zoals skiën in de hemel

Zermatt is een wereldberoemd skiresort gelegen in de Zwitserse Alpen. Het staat bekend om zijn prachtige berglandschap, betrouwbare sneeuwcondities en uitgebreide ski-pistes die geschikt zijn voor alle vaardigheidsniveaus. Het skigebied van Zermatt is enorm en biedt 360 km aan gemarkeerde skipistes, waarvan 70% zich boven 2500 meter bevindt. Het resort staat bekend om zijn lange, schilderachtige skipistes, waaronder de beroemde 25 km lange afdaling van Klein Matterhorn naar Zermatt. Er zijn ook verschillende terreinparken en off-piste ski-mogelijkheden voor meer gevorderde skiërs. Zermatt is ook de thuisbasis van de Matterhorn, een van de meest iconische bergen ter wereld. Bezoekers kunnen met de kabelbaan naar de top van de Klein Matterhorn gaan om te genieten van panoramische uitzichten op de omliggende bergen en gletsjers.

Het dorp Zermatt zelf is autovrij, wat bijdraagt aan de charme en het een rustige plek maakt om rond te wandelen na een dag op de pistes. Het heeft een breed scala aan restaurants, cafés en winkels, evenals verschillende spa'sen wellnesscentra voor mensen die willen ontspannen en tot rust willen komen. Het skigebied van Zermatt is een van de grootste in Europa en biedt wintersporters meer dan 350 kilometer aan pistes rondom de Matterhorn. Sneeuwzekerheid is gegarandeerd, dankzij de aanwezigheid van een gletsjer waar het hele jaar door geskied kan worden. Als je alle pistes aan de Zwitserse zijde hebt uitgeprobeerd, kun je de grens met Italië oversteken en de afdalingen van Breuil-Cervinia en Valtournanche ontdekken.

Een van de belangrijkste attracties van het skigebied is de Matterhorn, die 4478 meter hoog is en een iconische piek vormt in de Alpen. Skiërs en snowboarders kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Matterhorn terwijl ze afdalen op de pistes. Zermatt heeft ook een aantal snowparks en off-piste gebieden voor de meer avontuurlijke skiërs en snowboarders. Het gebied heeft ook een aantal skischolen die lessen aanbieden aan beginners en gevorderde skiërs. Het skiseizoen in Zermatt loopt van eind november tot eind april en het gebied heeft een uitstekende infrastructuur, waaronder 54 liften en kabelbanen die de skiërs naar de pistes brengen. Zermatt is gemakkelijk te bereiken met de trein of de auto en biedt tal van accommodatiemogelijkheden, van gezellige chalets tot luxe hotels.

Naast het skiën biedt het gebied ook andere winteractiviteiten zoals rodelen, sneeuwschoenwandelen en ijsklimmen. Voor gevorderde skiërs is dit gebied een waar paradijs met kilometerslange dal-afdalingen en technische pistes. Het moderne liftennetwerk zorgt ervoor dat je nooit lang in de rij hoeft te staan. Mocht vermoeidheid toeslaan, dan kun je ontspannen op een terras met uitzicht op de beroemde Matterhorn en genieten van een drankje en typisch Zwitserse gerechten. Al met al is Zermatt een fantastisch skiresort dat voor iedereen iets te bieden heeft, van beginner tot expert skiërs, maar ook voor niet-skiërs die willen genieten van het prachtige landschap en de bergcultuur.

Vermeldingswaardig over Zermatt:

  • Zermatt is autovrij: Een van de opvallende kenmerken van Zermatt is dat het een autovrij dorp is, wat betekent dat auto's niet zijn toegestaan ​​in het centrum van het dorp. Dit draagt bij aan de unieke charme van het dorp en de schone berglucht.
  • Zermatt heeft het hoogste skigebied in Europa: Het skigebied van Zermatt ligt tussen de 1.620 meter en 3.883 meter, waardoor het het hoogste skigebied in Europa is. Dit betekent dat er het hele jaar door sneeuw is en dat de wintersportmogelijkheden uitstekend zijn.
  • Luxe faciliteiten en diensten: De luxe hotels in Zermatt bieden over het algemeen een uitgebreid scala aan faciliteiten en diensten, waaronder spa- en wellnesscentra, fitnesscentra, zwembaden, restaurants en bars. Veel hotels bieden ook diensten zoals conciërges, persoonlijke trainers en privéchauffeurs.
  • Outdoor activiteiten: Naast skiën en snowboarden biedt Zermatt ook een scala aan andere outdoor-activiteiten, zoals wandelen, bergbeklimmen, paragliden en mountainbiken. Het is een ideale bestemming voor wie van avontuur en natuur houdt.
  • Internationale sfeer: Zermatt trekt elk jaar veel internationale bezoekers aan en heeft daardoor een kosmopolitische sfeer. De luxe hotels in Zermatt zijn dan ook ingesteld op een internationaal publiek en bieden vaak meertalige medewerkers en internationale gerechten in hun restaurants.

top 10 luxe hotels in Zermatt:

  • The Omnia: een 5-sterrenhotel met een prachtig uitzicht op de Matterhorn, een binnen- en buitenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.
  • Mont Cervin Palace: een 5-sterrenhotel met een prachtige Belle Epoque-stijl, een bekroond restaurant, een luxe spa en wellnesscentrum en een binnenzwembad.
  • Grand Hotel Zermatterhof: een 5-sterrenhotel in het centrum van Zermatt, met een bekroond restaurant, een binnenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een prachtige tuin met uitzicht op de Matterhorn.
  • Riffelalp Resort 2222m: een 5-sterrenhotel hoog op de bergen met een spectaculair uitzicht op de Matterhorn, een binnenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.
  • Cervo Mountain Boutique Resort: een 5-sterrenhotel met een prachtig uitzicht op de Matterhorn, een spa en wellnesscentrum, een bekroond restaurant en een eigen skilift.
  • Matterhorn FOCUS Design Hotel: een 4-sterrenhotel met een modern en eigentijds ontwerp, een prachtig uitzicht op de Matterhorn, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.
  • Schlosshotel Life & Style: een 4-sterrenhotel met een stijlvol en modern ontwerp, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.
  • Hotel Firefly: een 5-sterrenhotel met een uniek en eigentijds ontwerp, een binnenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een eigen skilift.
  • Hotel Mirabeau: een 4-sterrenhotel met een prachtig uitzicht op de Matterhorn, een binnenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.
  • Alpenhof: een 4-sterrenhotel met een prachtig uitzicht op de Matterhorn, een binnenzwembad, een spa en wellnesscentrum en een bekroond restaurant.

Wat nog opgemerkt dient te worden is dat alle hotels in Zermatt een prachtig uitzicht hebben op de Matterhorn, en veel van hen hebben uitstekende spa- en wellnessfaciliteiten en bekroonde restaurants. Ook bieden veel hotels in Zermatt een eigen skilift of pendeldienst naar de skiliften, waardoor het gemakkelijk is om te genieten van de wintersportfaciliteiten in de regio.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...