Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Orient Express luxe trein keert terug in 2024

Orient Express luxe trein keert terug in 2024

Bijna 140 jaar nadat de eerste Orient Express luxetreinen voor altijd treinreizen veranderden, gaat de legende verder. Orient Express, ambachtsman van reizen sinds 1883, kondigt de terugkeer aan van zijn legendarische trein en een nieuw en uniek formaat.

Met de steun van Accor en de leiding van de voorzitter en CEO Sébastien Bazin, heeft Orient Express architect Maxime d'Angeac een nieuwe, cruciale en historische missie toevertrouwd: de legende nieuw leven inblazen door het decor van de Nostalgie-Istanbul-Orient-Express opnieuw te interpreteren. In 2024, net op tijd voor de Olympische Spelen van Parijs, onthullen de eerste auto's die zijn ontworpen in samenwerking met de beste Franse ambachtslieden de nieuwe charmes van de Orient Express.

Deze eigentijdse visie op luxe en extreem comfort nodigt reizigers uit om de legende opnieuw te beleven aan boord van 17 originele Orient Express-auto's uit de jaren 1920 tot 1930, versierd met een uitzonderlijk decor. Deze set rijtuigen, meest recent bekend als de Nostalgie-Istanbul-Orient-Express was een droomtreincruise die begin jaren tachtig werd ingehuldigd door de Zwitserse touroperator en zakenman Albert Glatt, en die tussen Zürich en Istanbul liep.

Onder de naam Extrême-Orient-Express maakte de trein de langste reis ooit tussen Parijs en Tokio, voordat hij een paar jaar later stopte en verdween. In 2015 voerde Arthur Mettetal, een onderzoeker gespecialiseerd in industriële geschiedenis, een wereldwijde inventaris uit van de Orient Express voor de SNCF. In de loop van zijn onderzoek ontdekte hij de beroemde auto's verrassend goed bewaard gebleven. Het interieur behield dezelfde Morrison en Nelson inlegwerk en Lalique-panelen, emblematisch voor Art Deco-stijl.

Na twee jaar onderhandelen werd de Nostalgie-Istanbul-Orient-Express verkocht aan Orient Express. Een Dantesk konvooi bracht de 17 auto's - 12 slaapauto's, 1 restaurant, 3 lounges en 1 busje - terug naar Frankrijk. Maxime d'Angeac, architect: De wedergeboorte van de Orient Express is een technologische uitdaging, die voldoet aan wetenschappelijke, artistieke en technische criteria, waarbij het hele project is opgevat als een kunstwerk. Van de moeren en bouten gestempeld met de handtekening van Orient Express tot het innovatieve concept van de suites, een exacte wetenschap van detail stelt reizigers in staat om de grote pracht van de Orient Express te herontdekken.

Toevertrouwd aan de beste ambachtslieden en decorateurs die gespecialiseerd zijn in hun unieke vakgebieden, zal deze ambassade van Franse luxe een setting van absolute verfijning onthullen, trouw aan de kunst van het maatwerk. Het wordt een onvergelijkbare treinreiservaring, bedacht door een eigentijdse visie op comfort en extreme luxe.


Orient Express luxe trein keert terug in 2024