Orient Express luxe trein keert terug in 2024

De Oriënt-Express, een naam die tot de verbeelding spreekt en herinneringen ophaalt aan een tijdperk waarin reizen synoniem stond voor avontuur, luxe en ongeëvenaarde elegantie. Een tijd waarin de reis zelf net zo belangrijk was als de bestemming. Deze trein, die zijn sporen door de Europese geschiedenis heeft getrokken, staat op het punt een glorieuze comeback te maken in 2024.

Als parel van het spoorwegvervoer heeft de Oriënt-Express altijd een aura van romantiek, luxe en mysterie uitgestraald. Deze legendarische trein, die in 1883 voor het eerst zijn wielen liet rollen, werd een vaste waarde voor iedereen die tussen Parijs en Constantinopel, het huidige Istanbul, wilde reizen. Het was meer dan een manier om je van A naar B te verplaatsen; het was een sociale gebeurtenis, een tentoonstelling van rijkdom en smaak. De Oriënt-Express had de allure van een hotel op wielen en vervoerde schrijvers, aristocraten en filmsterren, terwijl ze genoten van het landschap en de luxe die hand in hand gingen met de reis.

Maar zoals alle goede dingen kwam er een einde aan de originele dienst van de Oriënt-Express, en hoewel de naam is blijven voortleven in verschillende incarnaties, is het Belmond - bekend van de iconische Venice Simplon-Orient-Express - die de historische trein weer zal laten rijden. De terugkeer van de Oriënt-Express in 2024 belooft een nieuw tijdperk van treinreizen, waarbij de pracht en praal die ooit het kenmerk waren van deze onvergetelijke ervaring, herleven.

Reizigers kunnen verwachten dat ze opnieuw over dezelfde adembenemende routes door Europa zullen rijden, waarbij historische en betoverende steden worden aangedaan. Het doel is om de authentieke ervaring van de gloriedagen terug te brengen – maar nu wel met het comfort en de gemakken van de 21e eeuw. Elk rijtuig wordt met uiterste zorg en precisie gerestaureerd om de grandeur van vervlogen tijden te weerspiegelen, zoals de Roaring Twenties en de Belle Époque.

Het zal niet alleen de pracht en praal van de trein zelf zijn die passagiers zullen betoveren. De dienstverlening aan boord wordt eveneens naar een hoger niveau getild, met persoonlijke butlerservice en een gastvrijheid die ervoor zorgt dat elke passagier zich gewaardeerd en gekoesterd voelt. De restauratierijtuigen zullen gastronomische maaltijden serveren die de fijnproever zullen verrukken en hen zullen laten terugverlangen naar deze bijzondere manier van reizen.

Reizen met de Oriënt-Express is een ervaring op zich - een kans om te genieten van de reis, niet alleen van de bestemming. Passagiers zullen langs pittoreske landschappen, schilderachtige bergpassen en historische plekken reizen, terwijl ze worden ondergedompeld in de schoonheid van het landschap en de rijkdom van de Europese cultuur.

De interesse in de terugkeer van de Oriënt-Express is reeds nu al groot en er wordt verwacht dat de vraag naar tickets hoog zal zijn, gezien de iconische status en de beperkte capaciteit van de trein. Voor treinliefhebbers, geschiedenisfanaten en liefhebbers van luxe wordt dit een reis om niet te missen - mogelijk de reis van hun leven.

Terwijl we met spanning afwachten tot de vernieuwde Oriënt-Express zijn eerste tocht maakt, kunnen we dromen en speculeren over hoe het zal zijn om deel uit te maken van deze nieuwe maar toch tijdloze reiservaring. In 2024 zal de Oriënt-Express ongetwijfeld weer staan voor weelde, avontuur en ongeëvenaarde klasse. Een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van luxueus reizen per trein is aanstaande, een hoofdstuk dat zeker in de annalen van de reiscultuur zal worden bijgeschreven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...