Luxe Orient Express maakt comeback naar Italië met La Dolce Vita

Meer dan 150 jaar geleden maakte Georges Nagelmackers een droom werkelijkheid toen hij de eerste luxe Orient Express-trein lanceerde. Binnenkort gaat Orient Express weer op pad om reizigers een onvergetelijke reis te bieden door een van 's werelds meest geliefde landen: Italië. Van het luxe treintoerisme-project ondertekend door Arsenale SpA, nu in samenwerking met Orient Express van Accor Group, komt de Orient Express La Dolce Vita, die in 2023 zijn eerste passagiers zal verwelkomen. Zes treinen zullen worden aangeboden via verschillende iconische routes door 14 regio's en daarbuiten , waaronder drie internationale bestemmingen van Rome naar Parijs, Istanbul en Split.

Een magische tussenstop in Rome zal het allereerste Orient Express Hotel, Minerva, bevatten, dat naar verwachting in 2024 zal openen. Het concept voor de nieuwe Orient Express La Dolce Vita-treinen is een eerbetoon aan "La Dolce Vita", een historische periode van glamour, levensvreugde en artistieke ijver in Italië in de jaren zestig. Met steun van Accor, de officiële gastvrijheidspartner van La Dolce Vita Train, en dankzij de samenwerking met Trenitalia en Fondazione FS Italiane, nodigt de reis passagiers uit om over meer dan 16.000 km werkbare spoorlijnen te reizen - waarvan 7.000 km niet geëlektrificeerd en zijn overblijfselen van de legendarische geschiedenis van Italië.

De Orient Express La Dolce Vita biedt een nieuwe manier om het land te ervaren: een milieuvriendelijk avontuur waar vergeten wegen worden verkend, verborgen schatten ontdekt en waar architecturale triomfen centraal staan. Ontworpen door Dimorestudio, de wereldwijde architectuur- en ontwerpstudio opgericht door Emiliano Salci en Britt Moran in 2003, belichaamt de Orient Express La Dolce Vita-trein de Italiaanse levenskunst en al zijn prachtige tradities met een meer eigentijdse geest van reizen.

Het weelderige decor van de trein zal 12 Deluxe-cabines, 18 Suites en één Honor Suite en restaurant sieren, die allemaal het vakmanschap, het ontwerp en de creativiteit van de jaren zestig en zeventig moedig vieren. In samenwerking met gerenommeerde lokale en internationale chef-koks en sommeliers, zullen reizigers 5-sterren service aan boord ervaren, genietend van de schoonheid en uitmuntendheid van "Made in Italy" door middel van bekroonde Italiaanse wijnen en exclusieve haute cuisine. Voor vertrek op het station Roma Termini verwelkomt de Executive Lounge van Orient Express de passagiers met een selectie van verfrissingen in een gezellige en elegante ruimte, compleet met toegewijde diensten en personeel om hen bij te staan.

De routes zijn gekozen om unieke reiservaringen te creëren, allemaal in staat om onze vijf zintuigen te laten ontwaken. De meeste beginnen in Italië en onthullen de wonderen van de Alpen, het landelijke platteland of de paradijselijke stranden van Zuid-Italië. Daarnaast voeren drie speciale routes u door acht landen, die Rome verbinden met Parijs, Istanbul en Split. Paolo Barletta, CEO van Arsenale S.p.A geeft meer info: "Het is een grote eer en een voorrecht om samen te werken met Orient Express, een van de meest prestigieuze luxemerken ter wereld.

Deze overeenkomst markeert een nieuwe fase voor onze La Dolce Vita-treinen - een teken van vertrouwen en waardering dat het Italiaanse toeristenaanbod verrijkt. We nemen reizigers mee om nieuwe routes te ontdekken, naar unieke plekken waar ze een 'Made In Italy'-ervaring kunnen beleven met een geheel eigen warmte. De reis zelf wordt de bestemming en Italië is nog nooit zo dichtbij en sensationeel geweest." Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor, licht toe: "Bij Accor beschouwen we het als een enorm voorrecht om het historische merk Orient Express opnieuw te lanceren voor gepassioneerde en veeleisende reizigers.

Deze treinen bieden een nieuwe visie op luxe reizen die onze verbeelding te boven gaat. Onze samenwerking met Arsenale Group heeft nieuwe horizonten geopend in perfecte harmonie met het erfgoed en de filosofie van Orient Express, en markeert onze constante wens om vooruit te blijven gaan." Stephen Alden, CEO Raffles en Orient Express, Accor zegt: "Het is opwindend om de verfijnde nomadische geest van Orient Express weer tot leven te brengen voor een nieuwe generatie reizigers.

De oorspronkelijke treinroute was innovatief in de manier waarop het paradoxaal genoeg culturen samenbracht - het westen met het Oosten, geschiedenis met moderniteit. Als reiskunstenaars willen we deze ouderwetse, ontzagwekkende 'reis naar elders' nieuw leven inblazen en bepaalde paradoxen met elkaar verzoenen: een reis en een bestemming, verbazing en inspiratie, beweging en contemplatie. Tegen de achtergrond van adembenemende panorama's en een unieke mix van culturen, zijn we ervan overtuigd dat reizigers onvergetelijke ervaringen zullen beleven in Italië met Orient Express La Dolce Vita."


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....