Hoog in de Himalaya de Amankora lodge in Bhutan

Gelegen in het dorp Balakha, Amankora is een voortreffelijk resort hoog in de Himalaya. De regio Paro, waar dit resort is gevestigd, staat bekend om zijn wandelpaden, erg populair onder degenen die van dergelijke avonturen genieten. Het is ook vredig en vredig, wat een zeer gewilde verjongingsplek is. Het Balakha Village ligt op slechts 20 minuten van de luchthaven van Paro, maar gasten hoeven zich geen zorgen te maken over transfers, aangezien deze zijn inbegrepen in de accommodatiekosten. Amankora maakt deel uit van Amanresorts en regeert boven het koninkrijk Bhutan. Het resort verwelkomt gasten met heerlijke gastronomische lokale gerechten en verjongende spabehandelingen en is tegelijkertijd elegant, rustiek en modern. Naast de unieke locatie, in een beboste vallei, onder de steile, met sneeuw bedekte bergtoppen, biedt Amankora de gasten een yogastudio en een buitengewone spa.
Qua accommodatie beschikt Amankora over 24 suites, wat niet zo veel is in de huidige maatstaven. Maar als je eenmaal aankomt, kun je duidelijk zien waarom de administratie ervoor heeft gekozen om het vrij klein te houden - het belangrijkste punt hier is privacy, een ongeëvenaard gevoel van rust. Let wel, er is nog steeds plek om te socializen met andere mensen, op de veranda, rond een nachtelijk vuurtje. Wat de maaltijden betreft, ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook voortreffelijk. Men kan kiezen voor westerse gerechten of exotische gerechten, gebaseerd op Bhutanese of Indiase culturen. Nu, de suites - ze vertegenwoordigen een coole combinatie tussen de lokale tradities en moderne voorzieningen, met schuine daken, houten lambrisering en muren met geramde aarde. Voeg hier een houtkachel aan toe en je krijgt een heel mooi beeld. En bovenal zijn de uitzichten vanuit elk van de suites adembenemend.
Nachttarieven beginnen bij €1.300.

Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...