Een eerste blik in de nieuwe Orient Express trein

De Oriënt Express, de legendarische trein die Europa met de meest exotische bestemmingen verbond, krijgt een metamorfose. Dit rijdende erfgoed, al meer dan een eeuw het toonbeeld van elegant en luxueus reizen, betreedt binnenkort een nieuw tijdperk. In 2025 zal een geheel vernieuwde versie van deze iconische trein zijn sporen trekken, ontworpen door niemand minder dan de befaamde architect Maxime d Angeac.

De Originele Kunst van Reizen

Sinds de oprichting in de late 19e eeuw heeft de Oriënt Express de kunst van het reizen opnieuw gedefinieerd. Aan boord gaan betekende niet zomaar een verplaatsing van A naar B, maar een onderdompeling in een wereld van weelde en cultuur. Dit was het domein van de elite, een plek waar de tijd een ander ritme had en elke kilometer gekenmerkt werd door comfort en pracht. Nu staat deze illustere traditie aan de vooravond van een revival, waarbij haar rijke historie wordt vertaald in een eigentijdse interpretatie.

Architect Maxime d Angeac, wiens ervaring met het restaureren van Europees erfgoed van onschatbare waarde is, neemt de uitdaging aan om de grandeur van de Oriënt Express nieuw leven in te blazen. Zijn doel? Het vatten van de tijdloze elegantie en tegelijkertijd het integreren van moderne gemakken en technologieën die passen bij hedendaagse verwachtingen van luxe.

Een Onthulling van Wereldklasse

De nieuwe Oriënt Express, een wonder van design en vakmanschap, maakt zijn debuut in Parijs – de thuisbasis en het kloppende hart van de Oriënt Express legende. Tussen 17 en 21 oktober kunnen geïnteresseerden een eerste blik werpen op de ontwerpen in het chique 7e arrondissement. Deze locatie, synoniem voor verfijning en kunst, vormt het ideale decor voor de onthulling van dit project dat luxe reizen opnieuw definieert.

Maar de trein positioneert zich ook als een internationaal fenomeen. Zo wordt het ontwerp ook gepresenteerd op Design Miami in Miami Beach, Florida. Een besluit dat onderstreept dat de invloed en allure van de Oriënt Express wereldwijde fascinatie oproepen.

Inspiratie voor het nieuwe ontwerp komt van de Nostalgie-Istanbul-Orient-Express. D Angeac heeft op basis hiervan een interieur ontwikkeld dat een mix is van Art Deco, Empire-stijl en hedendaags design. Het resultaat? Een toonbeeld van Franse luxe, tot leven gewekt door de ambachtelijke vaardigheden van Frankrijk'svooraanstaande kunstenaars en ontwerpers.

Verder dan het Oog Reikt

De nieuwe Oriënt Express is veel meer dan een esthetisch meesterwerk; het is een toonbeeld van geavanceerde techniek en optimaal comfort. Verwacht wordt dat de trein is uitgerust met de nieuwste technologische innovaties, zonder dat dit afbreuk doet aan de authentieke ervaring en historische schoonheid.

De reis met de Oriënt Express wordt een ervaring op zich, een avontuur door de tijdperken heen, een belevenis waarbij elke zintuig wordt geprikkeld. De grootste overwinning van deze vernieuwing ligt wellicht in het behouden van de magie en ziel die zo eigen was aan de originele treinreizen, terwijl passagiers worden omhuld door de gemakken en luxe van de 21e eeuw.

De Oriënt Express staat op het punt een nieuw tijdperk van treinreizen te definiëren, waarbij zij ongetwijfeld de standaard zullen zetten voor luxueus reizen per spoor. Het aftellen is begonnen. De wereld wacht in spanning op wat de herdefinitie van luxe spoorwegreizen belooft te worden. Met deze nieuwe Oriënt Express staat ons een reis te wachten die het weefsel van tijd en ruimte overstijgt, een route naar nieuwe herinneringen, ingebed in de pracht van weleer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...