Een eerste blik in de nieuwe Orient Express trein

De Oriënt Express behoeft geen introductie, maar met de aankondiging dat hij een kolossale make-over ondergaat om hem in 2025 beschikbaar te maken voor gebruik, is de uber-luxe, ultra-iconische trein klaar om zichzelf opnieuw te introduceren voor de moderne reiziger. Zo'n 140 jaar nadat de lancering van de eerste Orient Express-treinen een revolutie teweegbracht in de cultuur van luxe reizen, is de trein opnieuw ontworpen door de beroemde architect Maxime d'Angeac, waarin de originele art-deco-esthetiek van de Orient Express zal worden versmolten met alle kenmerken van de hedendaagse luxe.

En als knipoog naar de oorspronkelijke treinroute, waarbij eindstations in Parijs en Londen Athene of Istanbul in het zuidoosten van het continent bereikten, onthult Orient Express, nu onderdeel van de Accor Group, het ontwerp van zijn toekomstige trein in Parijs. De ontwerpen lopen van 17 tot en met 21 oktober en worden gehost op een exclusieve locatie in het 7e arrondissement, voordat ze worden getoond in Design Miami in Miami Beach, Florida, van 30 november tot 4 december.

D'Angeac stond eerder aan het roer van de restauratieprojecten in heel Europa, met een portfolio dat kastelen, privévilla's en zelfs het Maison Guerlain aan de Champs-Elysees omvat. De toekomstige Orient Express is in de eerste plaats een technische uitdaging. Het is een object in beweging, complex, gedefinieerd door de schoonheid van het ritme en door de wetten van de zwaartekracht, doorkruist door technologische revoluties, door de geschiedenis van uitvindingen en design zei d’Angeac.

De toekomstige Orient Express-trein is geboren uit een wonder, de Nostalgie-Instanbul-Orient-Express, volledig opnieuw uitgenodigd en uitgerust met uitstekende faciliteiten. Uit dit raamwerk ontstond een decor - een decor zonder een bepaald tijdperk, in plaats daarvan geïnspireerd door Art Deco, Empire en hedendaagse stijlen, vervolgde hij. Het is deels een technisch hoogstandje, deels een droominspirerend kunstwerk dat de belichaming is van Franse luxe, compleet met een verfijnde inrichting, gesublimeerd door de savoir-faire en het talent van de beste Franse kunstenaars.

Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...