Officiële trailer vrijgegeven voor Netflix s biografische film Rustin

De nieuwste aankondiging van Netflix: de officiële trailer voor hun aankomende biografische film 'Rustin'. Deze productie, waar zowel voormalige president Barack Obama als zijn vrouw Michelle Obama aan hebben gewerkt als uitvoerend producenten, belicht het leven en de nalatenschap van Bayard Rustin, een prominente figuur binnen de Afrikaans-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Acteur Colman Domingo neemt op indrukwekkende wijze het voortouw in deze film.

Bayard Rustin wordt erkend als een onmisbare kracht in de strijd voor gelijkheid in de VS. Rustin was een vertrouweling en raadgever van Dr. Martin Luther King Jr., en hij was een drijvende kracht achter de organisatie van de historische Mars op Washington in 1963. Ondanks zijn vele bijdragen aan de beweging, is het verhaal van Rustin grotendeels onverteld gebleven, deels vanwege zijn openlijke homoseksualiteit, wat in die tijd sterk gestigmatiseerd werd.

Netflix's'Rustin' streeft ernaar om deze lacunes in de geschiedschrijving te vullen, en kijkt daarbij naar zijn leven, invloed en nalatenschap vanuit een uitgebreider perspectief. De film onderzoekt ook de worstelingen die Rustin doormaakte als openlijk homoseksuele man in een tijdperk van intense homofobie, evenals de veerkracht waarmee hij deze uitdagingen het hoofd bood.

De trailer voor 'Rustin' biedt een eerste blik op hoe deze onderwerpen in de film worden aangepakt. Acteur Colman Domingo, bekend van zijn rollen in 'Euphoria' en 'Fear the Walking Dead', vertolkt Rustin in de film. Zijn sterke optreden belooft een krachtige interpretatie van dit belangrijke karakter.

De betrokkenheid van Barack en Michelle Obama in deze productie onderstreept hun voortdurende inzet om de verhalen te vertellen van belangrijke, maar vaak over het hoofd geziene figuren uit de geschiedenis. Dit project is het meest recente initiatief van hun productiebedrijf Higher Ground, dat ze in 2018 hebben opgericht met als doel verhalen te vertellen die nieuwe perspectieven kunnen bieden en bijdragen aan een beter begrip van de wereld om ons heen.

Het is nog wachten tot de officiële release datum van 'Rustin' op Netflix, maar dankzij de net vrijgegeven trailer, kunnen we alvast een glimp opvangen van wat ons te wachten staat.

In de trailer zien we Colman Domingo'svertolking van Bayard Rustin als hij navigeert door de complexiteit van zijn rol binnen de burgerrechtenbeweging en tegelijkertijd worstelt met de persoonlijke uitdagingen die gepaard gaan met het openlijk homoseksueel zijn in het Amerika van de jaren '60.

 

- Wie vertolkt Bayard Rustin in de biopic? Colman Domingo neemt de rol van Bayard Rustin op zich.
- Welke prominente figuren hebben bijgedragen aan de productie van 'Rustin'? De film wordt uitvoerend geproduceerd door Barack en Michelle Obama.
- Wat was de rol van Bayard Rustin in de burgerrechtenbeweging? Rustin was een vertrouweling en adviseur van Dr. Martin Luther King Jr. hij was ook de drijvende kracht achter de organisatie van de Mars op Washington in 1963.
- Waarom is het verhaal van Bayard Rustin minder bekend? Vanwege zijn openlijke homoseksualiteit werd Rustin vaak over het hoofd gezien of vergeten in verhalen over de burgerrechtenbeweging.
- Wanneer werd het productiebedrijf van Barack en Michelle Obama, Higher Ground, opgericht? Higher Ground werd opgericht in 2018.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...