De Magie van La Mamounia in Marrakech en het design van Jouin Manku

In het hart van Marrakech bevindt zich een architecturaal pareltje, bekend als La Mamounia. Dit majestueuze paleis heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw en is nu een luxe hotel dat toeristen verleidt met zijn onweerstaanbare charme en mystiek. In 2009 hebben ontwerpers Patrick Jouin en Sanjit Manku dit historische gebouw getransformeerd naar een modern kunstwerk dat zijn traditionele wortels respecteert.

Het koninklijk paleis, gebouwd op de funderingen van een stenen fort uit de 12e eeuw, was ooit een geschenk aan Prins Al Mamoun van zijn vader Sultan Mohammed Ben Abdellah. Ter ere van deze erfenis werd het hotel 'La Mamounia' genoemd. Het eigendom heeft een lange en gecompliceerde geschiedenis, die weerspiegeld wordt in zijn architectuur en decoratieve details, zoals de levendige zelliges (tegels) en prachtige handgeschilderde houten plafonds.

Jouin en Manku hadden de moeilijke taak om dit iconische gebouw naar het heden te brengen zonder zijn historische identiteit en traditionele look te verliezen. Ze combineerden naadloos moderne invloeden met traditionele Marokkaanse kunst en ambachten om een hotel te creëren dat niet alleen elegant en stijlvol is, maar ook een eerbetoon aan zijn rijke verleden.

Ze hebben de originele architectonische elementen behouden, zoals de rijkelijk gedecoreerde plafonds, de indrukwekkende bogen en de fonteinen in het hart van de patio s. Daarnaast werden de ruimtes aangepast om ze comfortabeler en functioneler te maken voor de moderne reiziger. Elke kamer, suite en openbare ruimte binnen het hotel is zorgvuldig ontworpen om een gevoel van warmte en gastvrijheid uit te stralen.

De ontwerpers hebben ook hun eigen unieke stempel gedrukt op het hotel door nieuwe elementen toe te voegen, zoals een moderne spa, state-of-the-art fitnesscentrum en restaurants met internationale en lokale gerechten. De grootste uitdaging was misschien wel de transformatie van de tuinen, die een prominent onderdeel zijn van de site. Ze besloten om geen drastische wijzigingen aan te brengen, maar de bestaande schoonheid te accentueren met subtiele verbeteringen.

In een stad waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten, is La Mamounia een pareltje dat deze unieke mix perfect weerspiegelt. Door de herinterpretatie van Jouin Manku blijft het charmante paleis een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar luxe en rijke cultuur.

Het verhaal van La Mamounia in Marrakech gaat verder dan alleen zijn fascinerende geschiedenis en architectuur. Het is ook een symbool voor de stad zelf, die al eeuwenlang een kruispunt vormt van culturen, tradities en ideeën.

De keuken van het paleishotel verdient ook zeker een erkenning. Met vier verschillende restaurants die een scala aan culinaire ervaringen bieden, van traditioneel Marokkaans tot Italiaans en Frans, wordt elke maaltijd in La Mamounia een nieuwe ontdekking.

Eveneens vermeldenswaardig is de extravagante spa van het hotel, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Marokkaanse schoonheidsbehandelingen en wellnessbehandelingen. Van hammams en massages tot gezichtsbehandelingen en lichaamsscrubs, de spa maakt een bezoek aan La Mamounia nog aantrekkelijker.

Hoewel de transformatie van Jouin Manku met zowel lof als kritiek werd ontvangen, blijft La Mamounia een belangrijke speler op de luxe hotelleriemarkt en een waar icoon in Marrakech.

 

• Wie waren de ontwerpers van de transformatie van het paleis naar een hotel? Jouin en Manku waren de ontwerpers.
• Waar is La Mamounia gevestigd? La Mamounia is gevestigd in Marrakech.
• Wat was de grootste uitdaging bij de transformatie van het paleis? Het behouden van de historische identiteit en traditionele look van het gebouw was de grootste uitdaging.
• Welke nieuwe elementen heeft het duo toegevoegd aan het hotel? Een moderne spa, een state-of-the-art fitnesscentrum en restaurants met internationale en lokale gerechten zijn nieuwe elementen die aan het hotel zijn toegevoegd.
• Wat maakt de spa van La Mamounia zo speciaal? De spa biedt traditionele Marokkaanse schoonheidsbehandelingen en wellnessbehandelingen.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...