Collaboraties tussen merken en virtuele mensen in China - de opkomst van digitale influencers

Merken als Prada, Porsche, Tissot en Tesla omarmen een nieuwe marketingstrategie in China: het aangaan van samenwerkingsverbanden met virtuele influencers. Deze digitale entiteiten, ook wel bekend als virtuele mensen, hebben zich ontwikkeld tot krachtige marketinginstrumenten die een impactvolle aanwezigheid hebben in de Chinese digitale wereld.

Virtuele influencers zijn volledig door de computer gegenereerde personages die leven in de digitale ruimte. Ze hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid, stijl en volgersbasis, gelijkwaardig aan die van echte influencers. Wat hen onderscheidt, is dat ze zijn gemaakt en bestuurd door kunstmatige intelligentie (AI). Ondanks hun niet-fysieke natuur, kunnen virtuele influencers net als hun menselijke tegenhangers authentieke connecties leggen met hun fans en volgers.

Dankzij de voortdurende technologische vooruitgang hebben virtuele influencers al vele terreinen veroverd. Van mode tot auto's en van horloges tot elektronica, deze digitale figuren zijn in staat om te communiceren en te engageren met consumenten op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Door het gebruik van AI en andere high-tech tools, kunnen deze entiteiten dynamisch interacties faciliteren die hun menselijke tegenhangers vaak niet kunnen evenaren.

De populariteit van virtuele influencers in China is deels te danken aan het feit dat ze veel voordelen bieden ten opzichte van traditionele influencers. Een belangrijk voordeel is hun onbeperkte potentieel om merken te helpen zich aan te passen aan veranderende markttrends, aangezien virtuele mensen niet beperkt zijn door fysieke beperkingen of tijdelijke trends. Ze kunnen op elk moment en op elke plaats zijn, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op de behoeften van een merk. Bovendien, omdat ze volledig gecontroleerd worden door AI, kunnen virtuele influencers consistent en nauwkeurig berichten overbrengen.

In tegenstelling tot echte influencers, hebben virtuele influencers geen echte persoonlijke meningen of emoties. Dit maakt hen minder risicovol voor merken, omdat ze geen controversiële uitspraken kunnen doen of betrokken raken bij schandalen die de reputatie van het merk zouden kunnen schaden. Daarnaast zijn virtuele influencers ook niet onderhevig aan vermoeidheid, burn-out of andere problemen die vaak gepaard gaan met een leven in de schijnwerpers.

Een ander belangrijk kenmerk van virtuele influencers is dat ze een gevoel van nieuwsgierigheid en verwondering creëren bij consumenten. Door hun virtuele aard hebben deze entiteiten iets mysterieus en fascinerends, wat hen aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan consumenten, vooral jongere generaties die geïnteresseerd zijn in technologie en digitale trends.

De samenwerkingen tussen merken en virtuele influencers zijn zeer divers. Zo heeft Prada samengewerkt met de virtuele influencer 'AI Angel”, terwijl Porsche geassocieerd wordt met 'Xiao Wanzi'. Deze virtuele persoonlijkheden worden gebruikt om verschillende producten te promoten, zoals mode-accessoires, auto's, horloges en andere luxeproducten.

De opkomst van deze trend in China wijst op een grotere verandering in de wereld van digitale marketing. Het illustreert hoe merken voortdurend innoveren en nieuwe manieren zoeken om interactie te hebben met hun publiek. Hoewel de wereld van virtuele influencers nog steeds in ontwikkeling is, geeft deze trend van merken die samenwerken met virtuele mensen al aan dat de toekomst van digitale marketing waarschijnlijk vol verrassingen zit.

Het succes van virtuele influencers hangt echter af van hoe overtuigend en menselijk ze kunnen overkomen. Merken moeten er daarom voor zorgen dat hun virtuele mascottes net zo realistisch en relatable zijn als echte mensen. Alleen dan kunnen ze echt een authentieke connectie met hun publiek maken en zo een succesvolle marketingstrategie creëren.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Migaloo M5 luxe onderzeeër Superyacht van 2 miljard In de kijker

In de wereld van superjachten is extravagantie bijna een vereiste. Toch overtreft de Migaloo M5 alle verwachtingen met zijn luxueuze ontwerp en de ...