Rood Kasteel Lubbeek: Historisch domein met neostijlen te koop

Het Rood Kasteel, voor het eerst gedocumenteerd in 1865 en gerenoveerd in 2002, is een prachtig historisch pand dat opvalt door zijn eclectische mix van neostijlen, zoals neogotiek en Vlaamse neorenaissance. Dit rustieke en volledig aangelegde kasteeldomein van 5,35 hectare bevat twee vijvers, volwassen beplantingen met diverse bijzondere bomen, en biedt een oase van rust en privacy.

Het kasteel, met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 1.112 vierkante meter, is te bereiken via een 170 meter lange oprijlaan. Het interieur is al even indrukwekkend, met authentieke kenmerken zoals paneeldeuren met briefpanelen, glas-in-loodvensters en rijkelijk gedecoreerde stucwerkplafonds. Er zijn vijf kamers die nog renovatie behoeven, maar de rest van het kasteel verkeert in uitstekende staat. Opvallende elementen zijn onder meer de karakteristieke luchters en wandkandelaren.

Het Rood Kasteel, gelegen aan de Diestsesteenweg, ontleent zijn naam aan het rood geschilderde baksteenparement. Het mag niet verward worden met het nabijgelegen Wit Kasteel. Beide gebouwen liggen prachtig naast elkaar tussen de gewestweg en de Nachtegalenstraat in Linden en zijn reeds gerenoveerd. Burgemeester Theo Francken prijst Lubbeek als een dorp van oude kastelen en prachtig erfgoed en is dankbaar voor het zorgvuldige onderhoud van het Rood Kasteel door de huidige eigenaren. Iedereen is benieuwd naar de nieuwe kasteelbewoners.

Het domein van meer dan 5 hectare beschikt over eeuwenoude bomen, grote vijvers, weides en bossen. Het kasteel zelf dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw en werd gerenoveerd in 2002. Het gelijkvloers heeft een ruime foyer die toegang geeft tot verschillende salons, waaronder een bibliotheek met open haard, een eetkamer die uitkomt op het terras en een grote woonkamer. De plafonds zijn rijkelijk versierd met stucwerk, wat zorgt voor een bijzonder mooie en aangename sfeer. Verder is er een keuken, toegankelijk via een dienstingang.

Op de benedenverdieping bevinden zich een grote wasplaats, voorraadkelder, wijnkelder, wellnessruimte met sauna en twee garages. De eerste verdieping bestaat uit een grote nachthal, een master bedroom met badkamer en dressing, drie slaapkamers waarvan één met kitchenette en één met douchekamer. De tweede verdieping, die kan worden omgebouwd tot een appartement, beschikt over vijf kamers en alle voorzieningen zijn reeds aanwezig. Via een vaste trap bereikt u de zolderverdieping, waar zich nog eens drie kamers bevinden die als extra slaapkamers of hobbyruimtes kunnen worden ingericht.

Het kasteeldomein beschikt over diverse bijgebouwen, zoals een conciërgewoning, een paardenstal, een duiventil, een orangerie en een grote schuur die gebruikt kan worden voor opslag of evenementen. De goed onderhouden tuin omringt het kasteel en biedt verschillende terrassen en zitjes om te genieten van het prachtige uitzicht over het park en de vijvers.

Het Rood Kasteel is niet alleen een uitzonderlijk woonhuis, maar ook een unieke locatie voor het organiseren van evenementen, zoals bruiloften, recepties, zakelijke bijeenkomsten of als luxueuze bed and breakfast. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het pand leent zich uitstekend voor een veelvoud aan doeleinden.

Dit historische domein in Lubbeek biedt een zeldzame kans om eigenaar te worden van een prachtig kasteel in Vlaams-Brabant. De vraagprijs is op aanvraag en geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de makelaar voor meer informatie of een bezichtiging.

Het Rood Kasteel is een bijzonder stukje geschiedenis en erfgoed in Lubbeek. Het biedt zijn toekomstige eigenaren een unieke kans om te wonen en werken in een prachtige omgeving, omringd door natuur en rust. Voor wie droomt van een kasteelleven en de mogelijkheden die dit historische pand biedt, is dit een buitenkans die zeker moet worden overwogen.

Het Rood Kasteel ligt op een gunstige locatie in Lubbeek, met goede verbindingen naar de omliggende steden en dorpen. Leuven ligt op slechts 10 km afstand en biedt een breed scala aan winkels, restaurants, cultuur en onderwijsmogelijkheden. Ook de stad Diest, op 25 km afstand, is gemakkelijk bereikbaar en biedt extra mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en recreatie. Bovendien ligt het domein op slechts 30 km van de luchthaven van Brussel, wat zorgt voor uitstekende nationale en internationale verbindingen.

De omgeving van het Rood Kasteel biedt tal van recreatiemogelijkheden. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn populaire activiteiten in de regio, en er zijn diverse routes en paden die u langs de meest pittoreske plekken van het Vlaams-Brabantse landschap leiden. Golfers kunnen hun hart ophalen op de nabijgelegen golfbanen, en natuurliefhebbers kunnen genieten van de uitgestrekte bossen en natuurgebieden die de regio rijk is.

De combinatie van een rijke geschiedenis, luxueuze voorzieningen, prachtige architectuur en een idyllische locatie maakt het Rood Kasteel tot een uniek en begerenswaardig onroerend goed. Het is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een bijzondere woning, een exclusieve evenementenlocatie of een combinatie van beide.

In een notendop, het Rood Kasteel biedt:

  • Een prachtig gerenoveerd kasteel met een rijke geschiedenis en unieke architectuur
  • Een ruime woonoppervlakte van ± 1.100 m² met luxueuze voorzieningen
  • Een parkdomein van meer dan 5 ha met eeuwenoude bomen, vijvers, weide en bos
  • Diverse bijgebouwen, waaronder een conciërgewoning, paardenstal, orangerie en schuur
  • Uitstekende verbindingen naar omliggende steden en dorpen, en de luchthaven van Brussel
  • Talloze recreatiemogelijkheden in de nabije omgeving, zoals wandelen, fietsen, golfen en paardrijden


Voor meer informatie over dit unieke kasteel en de mogelijkheden die het biedt, kunt u contact opnemen met mevrouw Veerle Viérin op +32 (0) 474 76 11 87. Dit is een zeldzame kans om een stukje geschiedenis en erfgoed in Vlaams-Brabant te verwerven en te koesteren voor toekomstige generaties.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...