Red Sea Development wil luxe vakantiewoningen verkopen

Red Sea Development wil luxe vakantiewoningen verkopen

De Red Sea Development Company is van plan om luxe vakantiewoningen op een nieuw eiland te verkopen, aangezien nu het onderdeel van de tweede fase van het toeristische project geleidelijk aan vorm begint te krijgen. Ongeveer 800 wooneenheden - een combinatie van villa's en appartementen, naast hotels, een jachthaven en een golfbaan - zullen worden geleverd, zei John Pagano, CEO van de TRSDC.

Deze high-end vakantiewoningen zullen tegen 2023 of 2024 in de verkoop gaan en aantrekkelijk zijn voor kopers uit Saoedi-Arabië of de GCC die op zoek zijn naar een tweede huis dat relatief dichtbij is en in een relatief koeler klimaat, voegde de heer Pagano eraan toe.

„We controleren vrijwel alle eilanden aan de Rode Zee, dus om onroerend goed te kunnen kopen op een eiland dat zeer goed onderhouden is. Het wordt een heel uniek voorstel. „Dit nieuwe project zullen we nog een jaar of twee niet gaan verkopen omdat het zich in de vroege ontwerpfase bevindt. De ontwerpen zijn goedgekeurd, nu beschrijven we eigenlijk de ontwerpen... je verkoopt niet te ver van tevoren off-plan. ”

De Rode Zee heeft zomertemperaturen die meestal variëren tussen 30° C en 35° C, en vakantiewoningen aan de kust zouden een korte vlucht verwijderd zijn voor binnenlandse of Golfeigenaren, voegde hij eraan toe. „Ik zie het als een geweldige kans voor zowel de GCC-markt als Saoedi-Arabië om een woning te hebben dat relatief dichtbij is: vanuit Dubai is het een vlucht van twee uur en je kunt in prachtig turquoise water zijn.

Het is heel anders dan de Arabische Golf, de waterkwaliteit en kleur - het is een heel andere ervaring,” zei de heer Pagano. Laheq, het nieuwe eiland dat door TRSDC voornamelijk wordt ontwikkeld voor vakantiewoningen als onderdeel van het toeristische project aan de Rode Zee, zal 500 villa's, 300 appartementen en 300 hotelkamers bevatten, zei de heer Pagano.

„Ze zullen duur zijn, de markt zal uiteindelijk beslissen waarvoor we kunnen verkopen, maar kijk naar wat er in Dubai gebeurt en dat zou jouw aanwijzing moeten zijn”, zei hij. „We hebben nog geen rekening gehouden met prijzen. ” Fase twee van het Rode Zeeproject omvat de ontwikkeling van vier tot vijf extra eilanden, waarbij TRSDC momenteel locaties en soorten ervaringen evalueert die complementair zullen zijn aan fase één, met beslissingen die tegen het einde van het jaar moeten worden genomen. De speciale luchthaven van de toeristische bestemming is „vrijwel klaar” aan de luchtzijde en is bezig met het verkrijgen van een vergunning zodat deze later dit jaar kan worden gebruikt, zei hij.

Tot op heden zijn ongeveer 800 contracten ter waarde van 25 miljard riyals gegund. Gemiddeld moeten 1 miljard riyals tot 1,5 miljard riyals per maand aan contracten worden gegund om de projecten op schema te blijven voor voltooiing, zei de heer Pagano. TRSDC tekende vorig jaar negen managementovereenkomsten met internationale hotelmerken voor de eerste fase van zijn luxeproject, zal deze maand nog drie van dergelijke overeenkomsten in de pijplijn aankondigen, zei hij.

De grootschalige projecten die worden ontwikkeld door bedrijven zoals TRSDC maken deel uit van de inspanningen van het koninkrijk om zijn economie te diversifiëren en zijn afhankelijkheid van olie-inkomsten te verminderen. Ontwikkeling van niet-oliesectoren zoals toerisme zijn belangrijke onderdelen van de Vision 2030 economische transformatieagenda van het koninkrijk

.