Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Penthouse van $100 miljoen in New York City te koop

Penthouse van $100 miljoen in New York City te koop

Inderdaad een recordprijs en veel luxe - dit is wat je krijgt als je klaar bent om het duurste appartement in New York te kopen.

Het prijskaartje van €100 miljoen staat voor maar liefst 8.000 vierkante meter aan verfijning, ongelooflijk mooie panorama's en een locatie die lof verdient - bovenop het City Spire-gebouw, boven het idyllische Central Park. Dit achthoekige luxe penthouse beslaat de 73e, 74e en 75e verdieping van de prachtige wolkenkrabber.

Het beschikt over een terras rondom op elk van de verdiepingen met rondom uitzicht op New York en in totaal 135 ramen, die het beste uitzicht op de stad tot nu toe bieden.

Sommigen zeggen zelfs dat het de hoogste buitenruimte is in elke stadsresidentie, wat een hele prestatie zou zijn als het zou worden bewezen. Juan Pablo Molyneaux zorgde voor het interieurontwerp en werkte maar liefst twee en een half jaar om dit prachtige appartement in zijn voor de hand liggende klassieke stijl in te richten.

Het heeft dus zes slaapkamers en maar liefst negen badkamers, mediaruimte, formele galerij, conferentieruimte en een prachtige eetkamer voor 20 personen. De 75e verdieping wordt volledig bezet door de master suite en beschikt over een badkamer gegarneerd met mahoniehouten afwerkingen, bronzen armaturen en jagersgroen marmer.

Bovendien kunnen nieuwsgierige ogen op de 72e verdieping een gastenappartement vinden met een slaapkamer van 400 vierkante meter, kitchenette, badkamer en mooie wijnkelder die tot 1.000 wijnflessen kan bevatten. Naast de hoofdlift is er een extra interne privélift die exclusief werkt voor de drie verdiepingen van het appartement.

Wat nog verbazingwekkender is, is de locatie van het penthouse - op de 56th Street tussen de 6th en 7th Avenue, bovenop het City Spire-gebouw. Het beroemde gebouw is bijna een eigen entertainmentcentrum, met een fitnesscentrum met een zwembad van 20 meter, 24-uurs portier en garage.

Dit alles wordt bekroond door de beste winkelcentra aan de Fifth Avenue, terwijl de omgeving van het gebouw de beste eetgelegenheden in New York biedt. Als we een kijkje nemen in het verleden, moeten we vermelden dat het penthouse aanvankelijk werd gekocht door Steven Klar, een vastgoedontwikkelaar in New York, in 1993, voor ongeveer €4,5 miljoen en ongeveer hetzelfde fortuin heeft uitgegeven aan renovatie en restauratie.

We weten niet zeker of dit ironisch of een echte reden is, maar de eigenaar van het appartement motiveert de verkoop om familiale redenen en stelt dat zijn 5-jarige zoon "mogelijk de terrassen op zou kunnen gaan"  - een nogal intrigerende reden inderdaad. Op dit moment is de notering te vinden bij Raphael de Niro - de zoon van Robert de Niro - en Victoria Logvinsky van Prudential Douglas Elliman Real Estate.