Kasteel van Fonteneau in Nijvel staat Te Koop

kasteel van Fonteneau

Het kasteel van Fonteneau, dat dateert uit de 18e eeuw staat te koop via Sothebys; Het werd gebouwd in de Franse klassieke Lodewijk XVI-stijl met eenvoudige architecturale lijnen en een bewoonbare oppervlakte van ± 925 m², gelegen in een prachtig park van ± 6,5 hectare met bomen, vijvers en een klein rivier. Het is een kasteel in Lodewijk XVI-stijl gebouwd in 1756 door Hyacinthe de Prelle de la Nieppe in Nijvel in de provincie Waals-Brabant in België. Fonteneau is een klassiek kasteel in Franse stijl met een buitengevel van grote eenvoud in zijn architecturale lijnen3. Het landgoed wordt doorkruist door een beek, de Ri Herman, en vormt een vijver waarin een driedubbele watervalopening in een ventilator3 is geïnstalleerd. Van voren gezien, een portiek van zes treden leidt naar de hoofdingang.

Deze ingang wordt aan weerszijden geflankeerd door drie arduinen vensters, het geheel vormt zes traveeën op twee niveaus. Een houten kroonlijst versierd met een balustrade en twee vazen ​​in blauwe steen overstijgen deze twee niveaus. Van achteren gezien zijn twee uitstekende vleugels elk bekroond door een fronton versierd met een schot in de roos en bovenaan een blauwe stenen vaas. Het gebouw had oorspronkelijk twee paviljoens aan de uiteinden van het centrale lichaam. Van de twee is er nog maar één over. De tweede maakte plaats voor een uitkijktoren, omgeven door een balustrade in blauwe steen. Op het einde van de 19e eeuw voegde graaf Albert du Bois zijvleugels toe naast de twee paviljoens. Deze vleugels verleenden het kasteel twee tot drie keer meer belang dan bij de oorsprong. Ook Albert du Bois zorgde voor de wintertuin. Binnen in het kasteel leidt een vestibule met lijstwerk en stucwerk uit de Lodewijk XV-periode aan de ene kant naar drie aangrenzende eetkamers. Aan de andere kant leidt een trap naar de wintertuin.

Op zoek naar nog meer exclusieve panden in Nijvel?

De verdieping bestaat uit zeven slaapkamers en evenveel badkamers. De schilderijen van graaf Albert du Bois, zijn vrouw Jeanne Gonzalès de Linarès en zijn moeder Jeanne de Prelle de la Nieppe, die de binnenmuren sierden, werden overgebracht naar de kamer van graaf Albert du Bois in het Château d'Écaussinnes-Lalaing op het volgende adres de verkoop van het kasteel aan de familie van Overdijk. De andere schilderijen, voornamelijk portretten van voorouders van de families de Prelle de la Nieppe en du Bois, worden aan hun respectievelijke families teruggegeven. Het gelijkvloers bestaat uit een ruime inkomhal, verschillende aangename leefruimtes, een oranjerie met een zeer grote open haard, een ingerichte keuken en een bureau.

Op de eerste verdieping vier ruime en smaakvol ingerichte slaapkamers, drie badkamers, een grote bibliotheek met zithoek en toegang tot het terras. Op de tweede verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Direct naast de woning is de conciergerie met woonruimte en op de eerste verdieping een slaapkamer en badkamer. Op het park staat een klein 'theater' waar je ook een woon- of werkruimte van kunt maken met aangrenzend een garage voor twee auto's.

Meer over het kasteel van Fonteneau

Het Kasteel van Fontainebleau is een historisch Frans kasteel dat zich bevindt in de stad Fontainebleau, ongeveer 55 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw en diende als een koninklijke residentie voor meer dan 8 eeuwen, van Lodewijk VII tot Napoleon III.

Het kasteel heeft door de eeuwen heen vele veranderingen en uitbreidingen ondergaan, met invloeden van verschillende architecturale stijlen, waaronder gotisch, renaissance en barok. Het heeft ook dienst gedaan als decor voor belangrijke historische gebeurtenissen, zoals de huwelijksceremonie van Koning Hendrik IV en Maria de' Medici, de abdicatie van Napoleon in 1814 en de ondertekening van het Verdrag van Fontainebleau dat de ballingschap van Napoleon op het eiland Elba inluidde.

Het kasteel van Fontainebleau is een van de grootste kastelen in Frankrijk en beslaat een oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante meter. Het bestaat uit meer dan 1500 kamers, waaronder de galerij van Francois I, de slaapkamer van Napoleon, de boudoir van Marie-Antoinette en de kapel van de Trinite. Het kasteel herbergt ook een aantal kunstcollecties, waaronder werken van Veronese, Raphael, Titiaan en andere bekende kunstenaars.

In 1981 werd het kasteel van Fontainebleau toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO als erkenning van zijn historische en culturele waarde. Vandaag de dag is het kasteel open voor bezoekers en biedt het een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Frankrijk, evenals in de evolutie van de Franse architectuur en kunst.

Naast de vele historische kamers en kunstcollecties, heeft het Kasteel van Fontainebleau ook enkele opvallende architectonische kenmerken, waaronder de beroemde Renaissance-trap die werd gebouwd onder leiding van koning Frans I. Deze trap is versierd met fresco's en sculpturen van Italiaanse kunstenaars en wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van de Franse Renaissance-architectuur.

Het kasteel heeft ook uitgestrekte tuinen en parken, waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. De tuinen zijn ontworpen in verschillende stijlen, waaronder een Franse tuin, een Engelse tuin en een Chinese tuin, en bieden een prachtig uitzicht op het kasteel.

Het Kasteel van Fontainebleau organiseert ook regelmatig tentoonstellingen en evenementen, waaronder concerten, theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten. Deze evenementen bieden bezoekers de kans om het kasteel op een andere manier te ervaren en de rijke cultuur en geschiedenis van Frankrijk te verkennen.

Het Kasteel van Fontainebleau heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een koninklijke jachthut en werd later uitgebreid en verbouwd tot een belangrijke koninklijke residentie.

Het kasteel werd bewoond door vele beroemde Franse koningen en keizers, waaronder Lodewijk VII, Frans I, Hendrik IV, Lodewijk XIII, Lodewijk XIV, Napoleon Bonaparte en Napoleon III. Deze koningen en keizers hebben allemaal bijgedragen aan de uitbreiding en verbetering van het kasteel, waardoor het een van de belangrijkste koninklijke residenties van Frankrijk werd.

In de loop der eeuwen heeft het kasteel tal van historische gebeurtenissen meegemaakt, waaronder belangrijke koninklijke huwelijken, staatsbezoeken en zelfs de abdicatie van Napoleon in 1814. Het kasteel heeft ook gediend als een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Franse adel en heeft een belangrijke rol gespeeld in de politieke en culturele geschiedenis van Frankrijk.

Tegenwoordig staat het Kasteel van Fontainebleau bekend als een belangrijk monument van de Franse geschiedenis en is het open voor bezoekers van over de hele wereld. Het kasteel biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Frankrijk en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Europa.

Bezoek Website
Kasteel van Fonteneau in Nijvel staat Te Koop
Kasteel van Fonteneau in Nijvel staat Te Koop
Kasteel van Fonteneau in Nijvel staat Te Koop
Kasteel van Fonteneau in Nijvel staat Te Koop