Kasteel Mishaegen: Historisch landgoed te koop in Brasschaat

Het gerenoveerde Kasteel Mishaegen, gelegen nabij Brasschaat in de buurt van Antwerpen, dateert uit 1772 en is gebouwd in een classicistische stijl. Het uitgestrekte landgoed omvat bijgebouwen uit de 19e eeuw, een koetshuis met conciërgewoning van ongeveer 380 m² en een oranjerie met een bouwperceel van ongeveer 10 are. In totaal beslaat de bewoonbare oppervlakte ongeveer 1.800 m².

Binnen in het kasteel bevinden zich verschillende ontvangstruimtes, waaronder een eetkamer, bar, ontvangstsalon en een sierlijke oranjerie. De rechtervleugel bevat een familiekamer en een bibliotheek/kantoor met open haard. De linkervleugel beschikt over een volledig uitgeruste keuken met eethoek en een dienstkamer met koelcel. Op de eerste verdieping bevinden zich de hoofdslaapkamer met badkamer en twee aangrenzende kleedkamers, vijf extra slaapkamers met elk een kleedkamer en badkamer. De zolderverdieping is ingericht als multifunctionele ruimte met zithoek, open haard, bar en kitchenette. De kelder biedt een sparuimte met jacuzzi en hammam, wasruimte, technische ruimte en wijnkelder.

Het landgoed is afgewerkt met duurzame materialen en voorzien van geavanceerde technologieën, zoals een lift van de kelder tot de zolder, warmtepomp, vloerverwarming en airconditioning. Er is ook veel aandacht besteed aan beveiliging, met een slim huis- en videobeveiligingssysteem.

Het domein beschikt tevens over een groot koetshuis met garages en op de eerste verdieping een ruime conciërgewoning, bestaande uit een woonkamer, keuken en slaapkamer met badkamer.

Naast het indrukwekkende hoofdgebouw en de bijgebouwen beschikt het landgoed over een prachtig aangelegd park, dat in de loop van de 19e eeuw opnieuw is ontworpen en verfraaid. Het park biedt een idyllische omgeving voor wandelingen en ontspanning, en draagt bij aan de exclusieve sfeer van Kasteel Mishaegen.

De locatie van het kasteel is ideaal, aangezien het zich bevindt in de buurt van Brasschaat, een stad die bekend staat om zijn luxe woningen, prachtige parken en uitstekende faciliteiten. Brasschaat ligt op slechts een korte afstand van de bruisende stad Antwerpen, waardoor Kasteel Mishaegen de perfecte balans biedt tussen landelijke rust en stedelijke voorzieningen.

Kasteel Mishaegen biedt een unieke kans om eigenaar te worden van een stukje Belgische geschiedenis en om te genieten van een luxueuze levensstijl in een prachtige omgeving. Of u nu op zoek bent naar een privéwoning, een locatie voor evenementen, of een exclusieve bed & breakfast, dit historische landgoed biedt eindeloze mogelijkheden.

De vraagprijs voor Kasteel Mishaegen is op aanvraag en zal worden bepaald op basis van de waarde van het onroerend goed en de bedrijfsresultaten. Geïnteresseerde kopers worden aangemoedigd om contact op te nemen met Veerle Viérin op +32 (0) 474 76 11 87 voor meer informatie en om een bezichtiging te plannen.

Kasteel Mishaegen is zonder twijfel een prachtig en uniek landgoed met een rijke geschiedenis, uitstekende faciliteiten en een ongeëvenaarde locatie. Als u op zoek bent naar een bijzondere woning die zowel elegantie als comfort biedt, dan is Kasteel Mishaegen de ideale keuze.

De geschiedenis van Kasteel Mishaegen gaat terug tot 1411 en 1423, toen het domein twee boerderijen, Kleine en Grote Mishaegen, omvatte. In 1482 schonk men beide hoeven aan het Sionklooster van de augustinessen. Na de inval van Maarten van Rossum in 1542 en latere religieuze onrust vertrokken de nonnen naar Breda in 1564. Het landgoed wisselde meerdere malen van eigenaar, tot het in 1769 werd gekocht door Charles de Proli, die in 1772 het kasteel liet bouwen in classicistische stijl. In de loop van de 20e eeuw werd het verfraaid met onder andere een driehoekig fronton. Het omringende park werd in het derde kwart van de 19e eeuw heraangelegd en er werden een koetshuis en een conciërgewoning annex boerderij toegevoegd.

Door de eeuwen heen heeft Kasteel Mishaegen verschillende eigenaren gehad en diverse functies vervuld. Vandaag de dag is het een prachtig gerestaureerd landgoed dat getuigt van de rijke geschiedenis en het erfgoed van de streek.

Naast het kasteel zelf, zijn ook de bijgebouwen en het omliggende park van historisch belang. Het koetshuis, dat mogelijk in 1867 werd gebouwd, heeft een classicistische uitstraling en bestaat uit zes traveeën en één bouwlaag onder een schilddak. De oostgevel heeft verspringende muurvlakken met rondbogige poorten en rechthoekige deuren. Dit koetshuis diende vroeger voor het stallen van paarden en rijtuigen, maar is nu een belangrijk onderdeel van het landgoed.

Ten zuiden van het koetshuis bevindt zich de voormalige boerderij, die nu dienst doet als conciërgewoning. Deze 19e-eeuwse woning is gelegen aan de Sionkloosterlaan nummer 1 en heeft een zadeldak met overstek. De zuidgevel is bekleed met baksteenmetselwerk in een ruitvorm met bloemmotief. De woning heeft rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen en in de top van de zuidgevel is er een radvenster in de vorm van een bloem.

Het park rondom Kasteel Mishaegen werd in de 19e eeuw opnieuw aangelegd en verfraaid. Het landschap is ontworpen met aandacht voor zowel esthetiek als functionaliteit, met behoud van de historische elementen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving. In het park zijn diverse paden en waterpartijen te vinden, waardoor het een aangename plek is om te wandelen en te genieten van de rust en stilte.

Kasteel Mishaegen is niet alleen een prachtig voorbeeld van classicistische architectuur, maar ook een belangrijk stuk erfgoed voor de regio Brasschaat en omstreken. Het landgoed en de bijgebouwen vormen samen een uniek geheel dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het kasteel en zijn omgeving blijven een bron van fascinatie en inspiratie voor zowel bewoners als bezoekers, en getuigen van de rijke geschiedenis die het gebied heeft gekend.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...