Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Het mooie Castello di Scerpena in Toscane staat te koop

Het mooie Castello di Scerpena in Toscane staat te koop

We zijn er vrij zeker van dat jullie allemaal zullen genieten van de paleisachtige pracht die we vandaag voor jullie hebben gebracht - het Castello di Scerpena, een luxe middeleeuws kasteel, gelegen in een idyllische Italiaanse provincie, Toscane.

Het luxueuze stukje geschiedenis ligt op de top van een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige landschappen eromheen. Sommigen zeggen dat dit buitengewone door de mens gemaakte wonder dateert uit de 12e eeuw - geen wonder dat het nog steeds beschikt over slaapkamers met fresco's, gewelfde plafonds en antiek meubilair.

Bovendien heeft het een lange geschiedenis van renovaties ondergaan die tot nu toe zijn tijdloze bestaan hebben verzekerd.

Het paleis beschikt over in totaal 5 slaapkamers, een beschutte tuin, een prachtig park en een weelderig zwembad, voor degenen die even weg willen van de hitte van de plaats. In de loop van de tijd zijn er twee secundaire villa's gebouwd, grenzend aan de prachtige constructie, die 3 slaapkamers heeft en een eigen zwembad heeft, en respectievelijk 4 slaapkamers en een spa.

Verder is er ook een hertenpark, een huisje met 2 slaapkamers voor de bewakers en maar liefst 190 hectare grond met meer dan 7.000 olijfbomen. Afgezien van de buitenkant die gewoonweg verbluffend is en zijn oorsprong bewijst, is het interieur van dit prachtige gebouw zo luxueus als het maar kan zijn.

Natuurlijk is het uitgerust met moderne voorzieningen, passend bij de huidige manier van leven, maar in wezen biedt het dezelfde sfeer waar onze voorouders van genoten. Er is een vintage geruite tafel geplaatst voor een heerlijke open haard, aangrenzend uitgerust met een reeks witte, moderne banken, uitgerust met kussens, versierd met het geruite motief. Dezelfde stijl is te bewonderen op de extreem lange eettafel, met hoge metalen stoelen die lijken op het plezier van dineren meer dan 800 jaar geleden.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van deze hoek van pracht, hopen we dat je een brede bankrekening hebt, want die kost €16,5 miljoen - niet zo veel, gezien het unieke karakter dat het biedt.