Het huis van Lance Armstrong is te koop

Het huis van Lance Armstrong is te koop

Een van de beroemdste, maar controversiële fietsers aller tijden en 7-voudig winnaar van de Tour de France, Lance Armstrong, heeft zijn prachtige huis in Austin, Texas te koop aangeboden. De fietskampioen koos er blijkbaar voor om de rest van zijn leven in zijn nieuwe huis door te brengen en zal deze naar verluidt verkopen aan Al Koehler. Als oprichter van Royalty Clearinghouse, olie- en gasmerken, zal Al Koehler het kopen voor een nog niet bekendgemaakte prijs.

Het pand beslaat in totaal 1,7 hectare, terwijl de hoofdwoning 700 vierkante meter woonoppervlak omvat. Armstrong is al bijna 9 jaar eigenaar van het landgoed, sinds 2004, en raakte volledig geïnteresseerd in een nieuw ontwerpproject en enkele renovatie. Lance had in 2008 voor Architectural Digest verklaard dat „als ik het huis binnenloop, ik me opgelucht voel. Ik ben thuis. Doe mijn schoenen uit, loop blootsvoets, ik heb gewoon zin in vloerbedekking. Het huis is heel privé. Niemand zal je hier lastig vallen. Het voelt goed.” Helaas heeft zijn professionele leven de afgelopen jaren veel problemen ondergaan, omdat hij bijna zijn hele carrière het gebruik van steroïden heeft toegegeven.

Sommigen zeggen zelfs dat het geld dat sponsors in zijn carrière hebben uitgegeven op een dag door de sportman moet worden teruggegeven.