Het charmante Elvas paleis zorgt ervoor dat je naar Portugal verhuist

We weten echt niet of we de juiste woorden kunnen vinden om deze magische woning uit Portugal te beschrijven. Genesteld in Elvas, een klein historisch en prachtig bewaard gebleven stadje naast de Spaanse grens in centraal Portugal, zou deze prachtige door de mens gemaakte creatie van jou kunnen zijn voor precies €15.636.634.

Ja, als je er altijd al van hebt gedroomd om in een ongelooflijk paleis te wonen, is dat de prijs die je moet betalen om je dromen waar te maken. Dit weelderige paleis dateert uit de 19e eeuw, en er is zelfs een legende die zegt dat koning Manuel III van Portugal opdracht heeft gegeven tot de bouw van dit prachtige herenhuis voor zijn Spaanse geliefde.

Dat klinkt romantisch, vooral nu Valentijnsdag eraan komt. Gevuld met unieke architectonische elementen, grote houten ramen, hoge plafonds met bloempleisters, houten trappen en massief houten vloeren, zal deze plek je op het eerste gezicht weer doen geloven in liefde. Bovendien omvat dit dromerige paleis ook vijf hectare botanische tuinen met prachtige fonteinen, ontworpen door de Franse architect Forestier - dezelfde briljante geest achter het Maria Luisa Park in Sevilla en de Liria Palace-tuinen in Madrid. Je vindt er ook verschillende gebouwen op negen hectare stedelijk land, waaronder het hoofdpaleis, een klein personeelshuis, twee secundaire huizen en een mooi paardengedeelte met 30 dozen - om nog maar te zwijgen van een hotel met 33 kamers en twee restaurants.

Meer over stadje Elvas

Elvas is een stad in het midden van Portugal, gelegen in de regio Alentejo en de provincie Portalegre. De stad is vooral bekend om haar historische fortificaties, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De vestingwerken van Elvas dateren uit de 17e eeuw en omvatten muren, bastions, forten, kazematten en grachten, die samen een indrukwekkend staaltje van militaire architectuur vormen.

Naast de fortificaties heeft Elvas ook andere bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Elvas, de Jardim Municipal, het Museu de Arte Contemporânea de Elvas en het Museu Militar de Elvas. De stad staat ook bekend om haar olijfolie en kurkproductie, die belangrijke economische activiteiten zijn in de regio.

Elvas ligt op ongeveer 200 km ten oosten van Lissabon en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, architectuur en cultuur, en die op zoek zijn naar een minder drukke en meer authentieke ervaring in Portugal.

Elvas is ook bekend om zijn militaire geschiedenis en vestingwerken. De stad heeft een indrukwekkende verdedigingsmuur, gebouwd in de 17e eeuw, die de stad omringt. De muur heeft elf bastions en een aantal poorten en vestingwerken die zijn ontworpen om indringers af te weren. Het grootste bastion is het Amoreira-bastion, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 12.000 vierkante meter en beschikt over 16 kanonnen en een kapel.

Binnen de stadsmuren zijn er ook tal van historische gebouwen en monumenten om te verkennen, waaronder het voormalige klooster van Sint-Dominicus, de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Assumptie en het 16e-eeuwse fort van Graça. Elvas staat ook bekend om zijn lokale keuken, met gerechten zoals varkensvlees met venkel en aardappelen, en zoete lekkernijen zoals amandelgebakjes en pompoenjam. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste wijnen van de regio, waaronder de rode wijnen van Quinta do Carmo.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...