Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop

The One in Bel-Air

"The One", een enorm herenhuis in Bel-Air, zal binnenkort worden geveild met een prijskaartje van US€295 miljoen, waardoor het waarschijnlijk het duurste huis ooit zal worden dat verkocht is op de Amerikaanse vastgoedmarkt. Hoewel oorspronkelijk werd verwacht dat het gigantische huis ongeveer €500 miljoen zou opleveren, is de veiling met een startprijs van US€295 miljoen vastgesteld. De veiling wordt georganiseerd door Concierge Auctions, in samenwerking met makelaars Aaron Kirman van Compass en Branden en Rayni Williams van The Beverly Hills Estates.

Het herenhuis, ontwikkeld door Nile Niami, ligt op 3,8 hectare en biedt een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan, het centrum van Los Angeles en de bergen van San Gabriel. Het beschikt over maar liefst vijf zwembaden, een nachtclub, een full-service schoonheidssalon, een wellness-spa, een skydeck van 10.000 vierkante meter en een Dolby Digital-thuisbioscoop met 40 zitplaatsen. Voor de fitnessliefhebbers is er een privéloopbaan van 400 meter met glazen omhulsel, met uitzicht op de stad. Andere kenmerken zijn onder meer een pension met drie slaapkamers met kamerhoge ramen, een bowlingbaan, een tennisbaan, een wijnkelder met 10.000 flessen en een garage voor 30 auto's.

Het extravagante huis is echter nog steeds onvoltooid en heeft meer dan €165 miljoen aan leningen en schulden verzameld, waardoor "The One" in curator geplaatst is door het Superior Court van Los Angeles County. Het pand wordt op 7 januari genoteerd en als het niet op de open markt wordt verkocht, wordt het een maand later in februari zonder reserve geveild, wat betekent dat het naar de hoogste bieder gaat. Het bieden vindt plaats via de online marktplaats van Concierge Auctions.

Hoewel het huis een opvallend voorbeeld is van extravagantie en luxe, is de veiling ook een teken van de onzekerheid op de vastgoedmarkt als gevolg van de pandemie. Het is afwachten welke koper uiteindelijk het recordbedrag voor "The One" zal betalen.

Het is niet ongebruikelijk dat huizen in Bel-Air en andere delen van Los Angeles voor hoge bedragen worden verkocht. Echter, de verkoop van "The One" is nog steeds een opmerkelijk gebeurtenis, gezien het feit dat het huis onvoltooid is en veel schulden heeft opgebouwd.

Desondanks toont de veiling ook aan dat er nog steeds vraag is naar exclusieve en unieke vastgoedobjecten, ondanks de onzekerheid op de vastgoedmarkt als gevolg van de pandemie. Bovendien laat het zien dat veilingen steeds vaker worden gebruikt als middel om vastgoed te verkopen, vooral als traditionele verkoopmethoden geen kopers lijken aan te trekken.

Het zal interessant zijn om te zien wie de hoogste bieder zal zijn voor "The One", en wat er met het huis zal gebeuren nadat het is verkocht. Het is mogelijk dat de nieuwe eigenaar de bouw voltooit en het huis als zijn persoonlijke residentie gebruikt, of het kan worden omgebouwd tot een exclusief evenementencentrum of hotel. Wat de toekomst ook brengt voor "The One", het is zeker dat het nog lang zal worden herinnerd als een opvallend en ongeëvenaard voorbeeld van luxe en grandeur in de vastgoedmarkt.

Naast de veiling van "The One" is er ook een groeiende trend van andere exclusieve vastgoedverkopen en -veilingen. De pandemie heeft de manier waarop mensen wonen en werken veranderd, en veel mensen zoeken naar ruimere en luxueuzere woningen in minder dichtbevolkte gebieden.

Als gevolg hiervan hebben veel exclusieve vastgoedobjecten, waaronder privé-eilanden, luxe villa's en historische landgoederen, de afgelopen maanden veel belangstelling getrokken van kopers en investeerders. Veilinghuizen en makelaars maken gebruik van deze vraag door exclusieve vastgoedobjecten aan te bieden en te verkopen via veilingen en online marktplaatsen.

Het is niet alleen de vraag naar exclusief vastgoed die toeneemt, maar ook de manier waarop deze vastgoedobjecten worden gepresenteerd en geadverteerd. Veel veilinghuizen en makelaars maken gebruik van high-tech tools, zoals virtual reality en 3D-visualisaties, om potentiële kopers een realistische en gedetailleerde kijk te geven op de vastgoedobjecten voordat ze worden verkocht.

Met de pandemie die nog steeds voortduurt en de economie die zich blijft herstellen, is het onduidelijk hoe de vastgoedmarkt er in de toekomst uit zal zien. Maar één ding is zeker: de vraag naar exclusief en uniek vastgoed zal waarschijnlijk blijven groeien, en veilingen en online marktplaatsen zullen waarschijnlijk steeds vaker worden gebruikt om deze vastgoedobjecten te verkopen en te promoten.

Bezoek Website
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop
Duurste villa in the VS bekend als The One in Bel-Air staat volgende maand Te Koop