Uniek pand van architect Andrée Putman nabij Place du Châtelain staat te koop

architect Andrée Putman

Deze uitzonderlijke woning, op een steenworp afstand van Place du Châtelain, is ontworpen door de beroemde architect Andrée Putman. Het pand is op artistieke en virtuoze wijze getransformeerd van een voormalige paardenstal van de trammaatschappij tot een luxueuze en ruime woning. Met een totale bewoonbare oppervlakte van ongeveer 2.600 m², een grondoppervlakte van circa 29 are en een bebouwde oppervlakte van ongeveer 1.482 m², biedt dit pand een unieke en verfijnde woonervaring.

De woning bestaat uit vier vleugels die zijn gesitueerd rond een grote binnenplaats, achter een imposante voorgevel van ongeveer 60 meter breed. Binnenin beschikt het pand over een binnenzwembad, een conciërgerie, een garage met ruimte voor 5 à 6 auto's en 6 beveiligde parkeerplaatsen.

De buurt rond Place du Châtelain staat bekend om zijn uitstekende ligging nabij het stadscentrum en het Ter Kamerenbos. In de omgeving vindt u diverse winkels, restaurants en een populaire markt. Bovendien geniet u van vlotte verbindingen met het openbaar vervoer, wat zorgt voor een snelle en gemakkelijke bereikbaarheid vanuit alle delen van de stad.

Dit bijzondere pand combineert de charme van een historisch gebouw met modern comfort en een prestigieuze ligging. De indrukwekkende architectuur en de exclusieve voorzieningen maken dit pand tot een zeldzame en begerenswaardige woonkans in het hart van een bruisende en populaire buurt.

Over architect Andrée Putman

Andrée Putman (1925-2013) was een invloedrijke Franse ontwerpster en architecte. Ze werd geboren in Parijs en groeide op in een artistieke familie. Putman studeerde muziek aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs, maar na haar huwelijk koos ze voor een carrière in de wereld van design en interieurarchitectuur.

Putman verwierf in de jaren '80 internationale faam dankzij haar minimalistische ontwerpstijl. Ze stond bekend om haar tijdloze en elegante ontwerpen, waarbij ze vaak speelde met contrasten en strakke lijnen. Haar werk omvatte zowel interieurontwerpen voor winkels, hotels en woningen als het ontwerpen van meubels en gebruiksvoorwerpen.

In 1997 richtte Putman haar eigen ontwerpbureau op, genaamd Studio Putman. Ze werkte samen met haar dochter, Olivia Putman, die het bedrijf na haar overlijden overnam. Enkele van haar bekendste projecten zijn het ontwerp van het Morgans Hotel in New York, het interieur van het Concorde-vliegtuig voor Air France en het ontwerp van de Guerlain-winkel aan de Champs-Élysées in Parijs.

Gedurende haar carrière ontving Andrée Putman talrijke onderscheidingen voor haar bijdragen aan design en architectuur, waaronder de titel van Commandeur des Arts et des Lettres en Officier de l'Ordre National du Mérite. Haar werk blijft een belangrijke invloed in de wereld van design en architectuur, en haar tijdloze stijl is nog steeds geliefd en bewonderd.