Uniek pand van architect Andrée Putman nabij Place du Châtelain staat te koop

In het hart van een levendige en gewilde buurt in Brussel, staat een architecturaal meesterwerk te koop. Dit unieke pand, gelegen op een steenworp afstand van Place du Châtelain, is niets minder dan een creatie van de wereldberoemde Franse architecte Andrée Putman. Het is niet zomaar een woonhuis; het is een kunstwerk, met een geschiedenis die net zo boeiend is als haar indrukwekkende façade.

Oorspronkelijk diende deze locatie als een paardenstal voor de trammaatschappij, maar onder de visionaire blik van Andrée Putman is het omgetoverd tot een luxueuze woning die zowel ruimte als comfort uitstraalt. Met een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 2.600 vierkante meter en een grondoppervlakte van circa 29 are, biedt dit pand een woongelegenheid die in Brussel zijn gelijke niet kent. De bebouwde oppervlakte alleen al bedraagt ongeveer 1.482 vierkante meter.

Binnen de muren van dit bijzondere pand vinden we een indrukwekkende binnenplaats die wordt omringd door vier vleugels. Elke vleugel is met zorg ontworpen en biedt een eigen kijk op wat luxe wonen inhoudt. De voorgevel, bijna zestig meter breed, is een statement van esthetiek en kracht. Het interieur biedt een serene oase in de bruisende stad: een privé binnenzwembad, een conciërgerie, en zelfs een garage met plaats voor vijf à zes auto's, naast zes beveiligde parkeerplaatsen, zijn slechts enkele voorbeelden van de exclusiviteit van dit pand.

De ligging nabij Place du Châtelain is even prestigieus als praktisch. Deze buurt wordt geroemd om zijn charmante straten, boetieks, restaurants en de populaire markt die wekelijks plaatsvindt. Hier mengt men zich onder locals en expats, terwijl men geniet van alles wat de hoofdstad te bieden heeft. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn uitstekend, wat betekent dat u gemakkelijk de rest van de stad kunt verkennen of snel buiten Brussel kunt reizen.

Andrée Putman, de geestelijke moeder van dit prachtige pand, was een vrouw met een buitengewoon talent en visie. Haar carrière als ontwerpster en architecte omvatte verschillende decennia, waarin ze een onuitwisbare stempel op design en interieurarchitectuur heeft gedrukt. Ondanks een aanvankelijke studie in de muziek, werd Putman een icoon in de wereld van design, bekend om haar minimalistische ontwerpstijl, die vaak speelse contrasten en gestroomlijnde vormen bevatte.

Ze liet een groot oeuvre na, waaronder commerciële projecten zoals het Morgans Hotel in New York en het interieur van het Concorde-vliegtuig voor Air France, maar ook talrijke residentiële projecten waarbij ze interieurs transformeerde tot ruimtes vol rust en harmonie. In 1997 richtte Putman haar ontwerpbureau, Studio Putman, op, waar haar dochter Olivia Putman na haar overlijden de leiding overnam.

Het werk van Andrée Putman overstijgt tijd en trends. Ze ontving vele prestigieuze onderscheidingen en haar naam wordt nog altijd met respect uitgesproken in de wereld van architectuur en design. Het pand nabij Place du Châtelain is een levend monument ter ere van haar grensverleggende visie op ruimte en leefbaarheid. Het vertegenwoordigt niet alleen een stuk cultureel erfgoed, maar ook een unieke kans voor degene die wenst te wonen in een woning waar elk detail een verhaal vertelt van innovatie en schoonheid.

Wie de nieuwe eigenaar wordt van dit bijzondere pand, zal niet alleen de sleutels ontvangen van een indrukwekkende residentie, maar ook de hoeder worden van een belangrijk stukje architectuurgeschiedenis. Het is een zeldzame kans om de traditie van luxe en exclusiviteit die Putman in haar leven belichaamde, voort te zetten. Voor de ware liefhebber van design en architectuur is dit een buitenkans die maar eens in een leven voorbij komt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...