Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Dit is het prachtige Cliff House in Gig Harbor Washington

Dit is het prachtige Cliff House in Gig Harbor Washington

The Cliff House ligt in Gig Harbor. Washington is ontworpen door Scott Allen, een gerenommeerde architect die momenteel gevestigd is op Bainbride Island in Washington. Deze ongelooflijke residentie is een goed voorbeeld van één man met een team van ingenieurs en ultramoderne constructeurs die het in de VS kunnen beheren.

De verklaring van de architecten zegt simpelweg alles over dit landgoed: „Verscholen tegen de muur van een natuurlijke klif en direct aan de waterkant in Gig Harbor, Washington, beantwoordde dit project de unieke uitdagingen van zijn site.” De basis van het huidige gebouw bestond vroeger uit een oud gastenverblijf en een boothuis, beperkt in omvang door een overeenkomst met betrekking tot een regelgevingsproces. Bovendien is het dak als een vleugje groenheid een soort verlengstuk van het hooggelegen gazon, dat ook een ontwerpoplossing is, terwijl een glazen lift het toegangspunt is tot de twee niveaus eronder. Aan de zuidkant vormen het huis en het nieuwe boothuis een buitenleefruimte ertussen.

Het water beneden is bereikbaar via trappen, opgenomen in een reeks terrassen, bruggen en dekken die ook entertainment en leefruimtes genereren. Wat buiten eten betreft, is er een buitenhaard en een houtgestookte pizzaoven - lekker, hè?

Het interieur van de hoofdwoning voelt eigenlijk aan als een scheepscabine, versierd met versieringen, muren en warme Douglas-sparrenplafonds. Het niveau van lichtheidsuitwisseling is extreem hoog, dankzij de grote ramen en deuren die elke lichtstraal binnen aangenaam begroeten, het gevoel van het warme seizoen wordt prachtig versterkt. De materialen buiten zijn zo gekozen dat ze bestand zijn tegen de natuurlijke omstandigheden en het mariene milieu, waarbij metalen raambekleding, ceder, beton en koper worden gebruikt. Duurzaamheid was een belangrijk doel, dus het groendak, de volledige integriteit van de envelop en zonnebrandmiddelen werden ook meegenomen. Geniet van de foto's om een idee te krijgen over het eerder genoemde gebabbelen, zodat je zelf kunt zien waar dit landgoed over gaat.