Dit is het prachtige Château Saint-Elix van Madame de Montespan

Het duizelingwekkende Château Saint-Elix, dat u kunt bewonderen in de volgende galerij, was vroeger eigendom van de Meesteres van koning Lodewijk XIV, Madame de Montespan. Het beroemde 16e-eeuwse herenhuis is naar verluidt sinds het jaar 1529 een middelpunt van de Franse geschiedenis. Gelegen in de buurt van Toulouse, werd de paleisachtige constructie onlangs te koop aangeboden voor ongeveer €38 miljoen door Christie's International Real Estate.
Het heeft een volledige renovatie ondergaan en kan nu 2.880 vierkante meter binnenruimte bieden, verdeeld over vijf niveaus. Château Saint-Elix staat bovenaan een prachtig aangelegd privépark en omvat in totaal 10 slaapkamers naast enorme marmeren en stenen open haarden, houten lambrisering, een 5-sterrenhotel, restaurant op het hoogste niveau, wijngaard in de Orangerie, privégolfbaan met 9 holes achter het kasteel, stallen, cassetteplafonds, sierlijke lijstwerk en prachtig getrimde formele tuinen. Natuurlijk wordt Château Saint-Elix, of, zoals de Fransen het noemen, het Saint-Élix-le-Château, momenteel door het Franse ministerie van Cultuur vermeld als historisch monument.
Het is echt een uitzonderlijke investeringsdoelstelling voor iedereen, gevonden in een gebied met al een groot economisch potentieel. De mogelijkheden zijn eindeloos.