Dit is het huis-van-licht concept van Amin Moazzen

De naam Amin Moazzen zal waarschijnlijk voor velen niets veel betekenen hier in België, maar de CG-Artiest laat deze keer een knap staaltje architectuur zien met zijn laatste nieuwste concept, light of house. Amin is een Perzische architect (van Iran) en cg-artiest die sinds 2012 bezig is met verschillende projecten vanuit Dubai. De ervaren artiest pakt regelmatig uit met ontwerpen die vooral nadruk leggen op donkere omgevingen en deze met prachtig licht concepten tracht tot leven te brengen.

Sommige concepten lijken een beetje op de tron trilogie architectuur waarmee donkere gebouwen op een futuristische manier tot leven worden gebracht met eenvoudige lange lijnen wit en subtiel neon licht. Voor dit specifiek ontwerp lezen we onderaan in de notities van zijn ontwerp: 'Je kunt donker zijn, maar niet in The House of Light! In mijn gekke zoektocht naar nieuwe ideeën in de architectuur vond het erg leuk om een geweldige hut naast het meer of het strand te hebben.

Bovendien wou ik gebruik maken van ongewone vormen. Ik heb echt genoten van het voorbereiden van een plek met speciale verlichting en het creëren van een ongelofelijk gevoel.' - schrijft Amin Dit ontwerp is gelegen aan de rand van een groot bos en aan de oever van een iets of wat groot meer (achteraf gezien lijkt het eerder op de zee). Opvallend zijn de 3 cilinders die men gebruikt in het design, een ongebruikelijke methode. De Cilinder is een driedimensionale figuur die een belangrijke rol speelt in de architectuur. Deze worden vaak gezien als daken, plafonds, bogen en meer. Dit komt omdat cilinders een van de sterkste geometrische figuren zijn, vooral wanneer er langs hun lengte een kracht wordt uitgeoefend.

Door cilinders in de omgeving te observeren (niet alleen in gebouwen) en cilinders door onderzoek te vergelijken, is het soms moeilijk te begrijpen waar en hoe cilinders kunnen worden gebruikt bij het ontwerpen en plannen van een sterke en stabiele constructie. Nochtans is de cilinder een van de sterkste en meest betrouwbare figuur in architectuur. Hoe komt het dan dat we deze figuur niet vaker tegenkomen in al onze gebouwen? Hoewel het niet waar is dat er geen gebouwen in cilindrische vormen zijn (er zijn er eigenlijk nogal wat), is het geen gebruikelijke vorm om over na te denken, de belangrijkste reden hiervoor is simpelweg omdat cilindrische vormen of kromlijnige vormen wat dat betreft minder effectief dan hun rechtlijnige tegenhangers, efficient de ruimte kan indelen en gebruiken.

Stel je een kleine kamer voor om mee te beginnen, als het 4 muren heeft als een rechthoek, heb je vlakke oppervlakken om je bank tegen te zetten, en een plat oppervlak om je tv op te zetten enz., maar als het is een ronde kamer, dan zou het heel moeilijk zijn om meubels te vinden die passend zijn met ruimte, efficiëntie terzijde, het is moeilijker om gebogen vormen te bouwen, en zovelen vermijden om erin te ontwerpen. Dat wordt dus een heleboel kasten en interieur op maat! Een interessant feit is echter dat veel hutten en oudere, kleinere huizen meestal cilindrisch zijn. In zijn concept omschrijft Amin het werk als een house of licht, maar de inspiratie was begonnen vanuit een perspectief dat het een ontwerp moest zijn voor een hut.

Hutten zouden van elke kant een lage windweerstand moeten hebben, dus een cilinder is een perfecte vorm, deze biedt de minste luchtweerstandscoëfficiënt in elke richting. Dus hoewel het niet waar is dat cilindrische structuren niet bestaan, zijn er wel degelijk redenen waarom er zo weinig zijn. We vermoeden dat Amin begonnen is vanuit een cilinder vormig ontwerp met het idee een hut te bouwen, en zal deze bij nader inzien 90 graden gedraaid hebben om met een nieuw ontwerp te experimenteren.

Hey, het is CG en 3D dus de verbeelding mag best op hol slaan :) Ongeacht dat het een prachtig 3d concept is, blijft de challenge nog steeds hoe de 3 cilinders goed te gaan benutten als bruikbare ruimte. Uit het ontwerp zien we alvast dat dit niet evident is. Hier zal dus nog wat aandacht aan moeten worden besteed naar onze bescheiden mening Amin! :)

Over Amin Moazzen

Amin Moazzen is een Perzische architect en CG-artiest uit Iran. Hij is geboren op 21 augustus 1994 in de stad Tabriz, gelegen in het noordwesten van Iran. Na zijn middelbare school studeerde Amin architectuur aan de Universiteit van Tabriz en behaalde zijn diploma in 2018. Tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in 3D-visualisatie en besloot hij zich te specialiseren in dit vakgebied.

Amin'spassie voor 3D-visualisatie heeft hem ertoe gebracht om zijn vaardigheden te ontwikkelen als CG-artiest. Hij begon zijn carrière als CG-artiest in 2016 en heeft sindsdien aan verschillende projecten gewerkt. Zijn werk omvat architecturale visualisaties, interieurontwerp, productvisualisaties en animaties.

Amin'sstijl wordt gekenmerkt door nauwkeurigheid, oog voor detail en een streven naar realisme. Hij gebruikt geavanceerde software en technologieën om zijn werk tot leven te brengen en creëert verbluffende beelden en animaties die het ontwerpconcept van zijn klanten tot in detail weergeven.

Amin heeft gewerkt met verschillende klanten, waaronder architecten, interieurontwerpers en productontwikkelaars. Zijn werk is gepubliceerd in verschillende tijdschriften en websites, waaronder CGArchitect, ArchDaily, en meer.

Naast zijn werk als CG-artiest heeft Amin ook een passie voor muziek en fotografie. Hij speelt gitaar en heeft enkele nummers uitgebracht op platforms als SoundCloud. Hij gebruikt ook zijn fotografievaardigheden om zijn architecturale projecten vast te leggen en te delen op sociale media.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...