Deze Italiaans geïnspireerde tijdloze renaissance villa ligt niet in Italië

Linden House in Indianapolis

Het statige Linden House in Indianapolis, VS, staat momenteel te koop voor een vraagprijs van 14 miljoen dollar. Het landgoed is gebouwd voor de wijlen timeshare-ondernemer en filantroop Christel DeHaan, die in 2019 op 77-jarige leeftijd overleed. DeHaan was mede-oprichter van Resort Condominiums International, een wereldwijd timeshare-imperium, en richtte later de non-profitorganisatie Christel House International op om onderwijs te financieren in gebieden met veel armoede.

Het indrukwekkende 41.762 vierkante meter grote herenhuis is gelegen op meer dan 150 hectare voormalig benedictijnenklooster van St. Maur grond en beschikt over 7 slaapkamers, 10 volledige badkamers en 7 gedeeltelijke badkamers. Het landgoed heeft een eigen meer en ligt dicht bij de White River, Butler University en verschillende golfbanen. Het beschikt ook over een spa, een buitenzwembad, een binnenzwembad, een bubbelbad, een stoombad, een tennisbaan, een biljartkamer en een garage voor meer dan 5 auto's.

De lijst vermeldt ook een gastronomische keuken, een horecakeuken en een butler's pantry, evenals kathedraalplafonds en indrukwekkende terrassen en formele tuinen. Het landgoed is eigendom van CD Realty LLC, volgens de eigendomsgegevens van de stad. Het wordt te koop aangeboden door Encore Sotheby's International Realty, en de vermelding prijst het aan als "bijna heilig, een waar heiligdom", met een toewijding aan design en esthetiek die nergens anders in de stad te vinden is. Christel DeHaan's liefdadigheidswerk wordt herdacht in het centrum voor schone kunsten aan de Universiteit van Indianapolis, dat naar haar is vernoemd.

Het prachtig landgoed is in opdracht van de wijlen timeshare-ondernemer en gepassioneerde filantroop Christel DeHaan gebouwd. Het huis staat momenteel te koop voor 14 miljoen dollar en is gelegen in Indianapolis, in de Verenigde Staten. Christel DeHaan was mede-oprichter van het wereldwijde timeshare-imperium Resort Condominiums International, en verkocht het in 1996 voor een gerapporteerde €825 miljoen dollar. Twee jaar later richtte ze de non-profitorganisatie Christel House International op om onderwijs te financieren in gebieden met veel armoede in de VS en daarbuiten.

Het landgoed van 41.762 vierkante meter heeft 7 slaapkamers en is gelegen op meer dan 150 hectare dat vroeger het terrein was van het benedictijnenklooster van St. Maur. Het wordt beschreven als "bijna heilig, een waar heiligdom" en heeft een eigen meer en ligt dicht bij de White River, Butler University en verschillende golfbanen, waaronder Highland Golf. Het huis heeft 10 volledige baden en 7 gedeeltelijke baden, samen met een spa, een buitenzwembad, een binnenzwembad, een bubbelbad, een stoombad, een tennisbaan, een biljartkamer en een garage voor meer dan 5 auto's.

Het huis is ontworpen met oog voor detail en esthetiek en beschikt over kathedraalplafonds, een gastronomische keuken, een horecakeuken en een butler's pantry. Het interieur is prachtig en biedt een gevoel van luxe en elegantie. Het landgoed wordt omringd door formele tuinen en weelderig landschap dat verbluffend en functioneel is op basis van het beoogde gebruik.

Het landgoed is eigendom van CD Realty LLC, volgens de eigendomsgegevens van de stad. De makelaar die de aanbieding plaatste is Mike Johnson van Encore Sotheby's International Realty. Het centrum voor schone kunsten aan de Universiteit van Indianapolis is naar haar vernoemd, als een knipoog naar haar donaties aan de kunsten in Centraal Indiana. Al met al is Linden House een uitzonderlijk landgoed dat ongetwijfeld de aandacht zal trekken van diegenen die op zoek zijn naar luxe en stijl.

Het Linden House heeft ook een overdekte loggia, een formele eetkamer, een bibliotheek, een wijnkelder en een fitnessruimte. Het interieur is gedecoreerd met antiek meubilair, muurschilderingen en fresco's die zijn geïnspireerd op Italiaanse villa's uit de renaissance. Buiten het huis vind je een grote formele tuin met fonteinen en beeldhouwwerken, een boomgaard en een moestuin. Het landgoed biedt ook toegang tot wandel- en fietspaden. Het Linden House is gelegen in een exclusieve wijk in het noordwesten van Indianapolis en ligt op slechts 15 minuten rijden van het centrum van de stad. Het is een historisch en architectonisch meesterwerk dat een zeldzame kans biedt om in een stukje geschiedenis te leven en te genieten van alle moderne luxe voorzieningen.

Bezoek Website