Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

De Canadese Kenauk ligt voor het oprapen

De Canadese Kenauk ligt voor het oprapen

Als u ernaar uitkijkt om het aanbod van uw eigendommen uit te breiden, hebben we hier het grootste particuliere onroerend goed in Canada, beschikbaar voor €79.183.315.

De plaats is een echt aards paradijs en beschikt over 100 vierkante mijl prachtig natuurlijk terrein. Het pand meet het equivalent van 65.000 vierkante meter en bevindt zich vlak bij Montebello, Quebec en werd onlangs te koop aangeboden door Sotheby's International Realty.

Het is, in feite, een beschermd wildernisreservaat, gevonden langs de rivier de Ottawa, ten westen van Lac Papineau, Quebec. Er wordt gezegd dat het meer dan 70 privémeren claimt, allemaal omgeven door een rivier van negen mijl en weelderige bossen. Het omvat ook een veilige omheinde en privégemeenschap met 13 prachtig ingerichte chalets, variërend tussen 200 en 4.000 vierkante meter. Er is ook een exclusieve privéjachthaven aan een groot meer met 28 mijl waterkant en 5 eilanden. Als jij degene bent die enthousiast is over allerlei buitenactiviteiten, jagen en vissen, zou dit pand een mooie investering zijn. Het wordt het Kenauk-eigendom genoemd en kan worden gebruikt voor residentiële of commerciële doeleinden.

De huidige eigenaar is OMERS, een Canadees pensioenfonds, maar de geschiedenis die het ondersteunt is best interessant. Het was eigendom van de katholieke kerk voordat het werd overgedragen aan Joseph Papineau, een Canadese politicus. De kerel had het in 1817 verkocht aan zijn oudste zoon en werd later omgebouwd tot een eliteclub. Toen de jaren dertig aanbrak, werd het aangrenzende pand uitgerust met een luxe resort. Het werd later gekocht door de Canadian Pacific Hotels, in 1999, en samengevoegd met de Fairmont Hotels.

En tot slot, in 2006, werd het landgoed verkocht aan het particuliere pensioenfonds Ontario Municipal Employees Retirement System.


De Canadese Kenauk ligt voor het oprapen