Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Zigzag House van architect Ralph Twitchell staat te koop

Zigzag House van architect Ralph Twitchell staat te koop
Sotheby's International Realty heeft zojuist het beroemde Zigzag House van architect Ralph Twitchell van de Sarasota School of Architecture in verkoop gezet. De villa belichaamt zowel modern design uit het midden van de eeuw met eigentijdse upgrades en werd voltooid in 1959.

Het beroemde Zigzag House, een icoon van de Sarasota School of Architecture, belichaamt een modern design uit het midden van de eeuw en eigentijdse upgrades voor een uitzonderlijke combinatie van historische betekenis en luxe integratie.

Dit huis, vernoemd naar zijn kenmerkende zaagtandvormige daklijn, is ontworpen door de beroemde architect Ralph Twitchell en oorspronkelijk voltooid in 1959. Een meertraps, volledige renovatie voltooid in 2019, grondig gerestaureerd en verbeterd de structurele en stilistische elementen van het huis, inclusief dak en meerdere raamvervangingen, kavelindeling en landschapsarchitectuur, uitbreiding van de baden, slaapkamers en kasten, en de vervanging van sanitair, HVAC en elektrische bedrading.

De bekroonde renovatie werd in 2020 nationaal erkend door het American Institute of Architects en de American Registered Architects, lokaal door SRQ Magazine en werd uitgevoerd door Seibert Architects, Ball Construction en Yoder Homes.

Het Zigzag House heeft een gelijkvloerse indeling met vier slaapkamers, een aparte mediaruimte en kantoor, een grote, open woon- en eetkamer georiënteerd rond een centrale, volledig overdekte Lanai, samen met een zoutwaterzwembad en een omliggende zen-tuin. De oostelijke en westelijke slaapkamervleugels die zich aan weerszijden van de hoofdruimte uitstrekken, zijn gescheiden voor optimale privacy, maar hebben allemaal directe toegang tot de buitenkant.

De master suite beslaat de oostelijke vleugel en omvat een kleedkamer met op maat gemaakte opbergruimte en een enorm bad met een extra lange wastafel, ligbad en een glazen inloopdouche met dakraam. Twee speciale gastensuites aan de andere kant van het huis bieden ruime accommodatie, elk met een eigen badkamer en kamerhoge schuifregelaars die uitkomen op de tuin. Net buiten de woonkamer is een aparte studeerkamer om te bouwen tot een vierde slaapkamer.

Een grote bibliotheek en mediakamer met een aangrenzend kantoor voegen een optimaal toevluchtsoord toe aan de centrale, open woonruimte. Ideaal voor zowel ontspannen wonen als grootschalige gastvrijheid, de designkeuken past naadloos in de belangrijkste leefruimte. De unieke kromlijnige houten kasten voegen subtiele kunst toe aan de neutrale Caesarstone-oppervlakken, roestvrijstalen accenten en apparaten. Alle apparaten zijn van topkwaliteit, waaronder een Viking-assortiment, Miele-ovens en een Sub-Zero-koelkast.

Voor extra gemak is er een drankenkoelkast in de aparte bijkeuken, met een grote wasmachine en droger. Gepolijste betonnen vloeren, kamerhoge ramen en schuifregelaars vormen een aanvulling op de minimalistische designelementen, zoals zakdeuren, inbouwverlichting en verborgen kasten om de moderne esthetiek van het huis en de prominente architectuur te benadrukken.

The Zigzag House ligt in de gewaardeerde enclave Lido Shores, op korte afstand van de voorzieningen van St. Armands Circle en het centrum van Sarasota. Het wordt omringd door andere architectonisch belangrijke huizen, waaronder het nabijgelegen Paul Rudolph Umbrella House.

Naast de felbegeerde locatie genieten eigenaren van een eigen toegang tot het strand van North Lido Key Beach. Het iconische, originele ontwerp van The Zigzag House en de buitengewoon doordachte renovatie zijn boven de maat. Overal energie-efficiënte en smart home-integraties. Meubels beschikbaar in overleg.

Lisa Rooks Morris van Premier Sotheby's International Realty heeft dit pand in portefeuille met een vraagprijs van €3 miljoen €.

Bezoek Website

Zigzag House van architect Ralph Twitchell staat te koop
Zigzag House van architect Ralph Twitchell staat te koop
Zigzag House van architect Ralph Twitchell staat te koop