Armani tekent voor nieuw onroerend goed in Saoedi-Arabië

Armani tekent voor nieuw onroerend goed in Saoedi-Arabië

Armani Hotels & Resorts en Diriyah Gate Development Authority (DGDA) hebben plannen aangekondigd voor de bouw van een kenmerkend Armani Hotel in de stad Diriyah in Saoedi-Arabië. Net als de huidige hotels van Armani Hotels & Resorts in Dubai en Milaan, wordt het pand beheerd door Emaar Hospitality Group.

De 300 jaar oude site van Diriyah ligt op slechts 15 minuten van het centrum van Riyadh. Het gebied is de thuisbasis van het UNESCO-werelderfgoed, At-Turaif, de vallei en weelderige palmboomgaarden van Wadi Hanifah, en zal binnenkort de Diriyah-ontwikkeling omvatten, een veelgeprezen voetgangersgericht project dat de rijke geschiedenis en cultuur van Saoedi-Arabië behoudt. Na voltooiing zal Diriyah 13 unieke districten omvatten, waaronder musea, culturele instellingen, lekker eten, woningen, horecaaanbod, kantoorruimte, winkels en buitenattracties.

Giorgio Armani zei: „Dit is een baanbrekend project dat voortkwam uit het herontdekken van de wortels van Saoedi-Arabië: een dialoog tussen geschiedenis en heden die ik erg fascinerend vind. „Armani Hotel Diriyah stelt me in staat om mijn idee van levensstijl en gastvrijheid op een bijzonder subtiele en omhelzende manier te interpreteren. „Na het vieren van de tiende verjaardag van de opening van de Armani Hotels in Milaan en Dubai, ben ik klaar om deze spannende nieuwe uitdaging aan te gaan.

„Ik ben geïnspireerd door dit initiatief en ben verheugd deel uit te maken van een project met zo'n brede geografische en culturele reikwijdte. ” Het derde Armani hotel wereldwijd, Armani Hotel Diriyah vertegenwoordigt een nieuwe interpretatie van de gastvrijheid van Armani, in gesprek met de unieke architectuur en het landschap van de bestemming. Armani Hotel Diriyah, ontwikkeld door Diriyah in samenwerking met Giorgio Armani en zijn interne interieurontwerpteam en de architecten die betrokken zijn bij het ontwerp van de ontwikkeling, wordt gekenmerkt door essentiële lijnen die de gebruikte kostbare materialen verbeteren, en een subtiel samenspel van volumes, licht en shadow — perfect in lijn met de esthetiek en het landschap van Saoedi-Arabië.

Jerry Inzerillo, chief executive van de groep van Diriyah Gate Development Authority, merkte op: „Het is een eer om samen te werken met Armani Hotels aan dit prestigieuze project. „Hun elegante en vooruitstrevende benadering van moderne gastvrijheid zal een nieuwe dynamiek brengen in het gastvrijheidsaanbod van Diriyah en een opwindende gastervaring naar het koninkrijk brengen. „Terwijl we ontwikkelen wat een van's werelds grootste ontmoetingsplekken zal worden, rijk aan cultuur, geschiedenis en authenticiteit, zijn we er trots op samen te werken met merken zoals Armani die zo'n tijdloze benadering van gastvrijheid demonstreren. ”

Met uitzicht op de ultraluxe horeca- en winkelwijk van Diriyah, zal het hotel 70 luxueus ingerichte kamers, twee restaurants en een high-end spa omvatten, met suites met een eigen spa en een zwembad, met een verscheidenheid aan wellness-, gastvrijheid- en ontspanningservaringen. Het hotel is verbonden met ongeveer 18 exclusieve zelfstandige ultra-luxe Armani Branded Residences ontworpen en ingericht door Armani - met een ruim interieur en buitenzwembaden, aangelegde terrassen en daken.