Panthera is een nieuw vierzitsvliegtuig van Pipistrel

Pipistrel heeft hun gloednieuwe Panthera vierzitsvliegtuig gepresenteerd op de Aero Expo in Duitsland, verkrijgbaar met een zeer efficiënte gasmotor, met een hybride systeem of een elektrisch systeem, voor minder brandstofverbruik en vervuiling. Het vliegtuig zal in 2015 gecertificeerd zijn om over de Verenigde Staten en Europa te vliegen, met een 210 pk Lycoming IO-390-motor die snelheden van 202 knopen kan bereiken.
Gemaakt van Kevlar-composiet en koolstofvezel, is het vliegtuig ook extreem licht en is uitgerust met een ballistisch parachutesysteem, een paneel gebouwd rond Garmin's G500-avionica-suite en vleugeldeuren. Naar verluidt verkrijgbaar met drie verschillende motortypen, het enige vliegtuig dat geschikt is om vier personen of extra bagage te vervoeren, is de benzinemotor, de duurste van allemaal. Het zal het komende jaar in productie gaan, met een motor die hem naar verluidt kan voortstuwen met een maximale snelheid van 230 mijl per uur met een brandstofverbruik tot 10 gallons per uur. De andere versies worden aangedreven door een motor van 145 kW die een kruissnelheid van 263 km/u en een actieradius tot 1220 km mogelijk maakt.
Het elektrische model daarentegen zorgt voor een lagere kruissnelheid van 218 km/u en een actieradius van 400 km. Deze twee versies kunnen slechts twee personen vervoeren, de extra beschikbare ruimte is bezet met batterijen. De buitenkant van de vliegtuigen is gestroomlijnd, waardoor er lucht overheen kan stromen. De binnenkant daarentegen sport touchscreen-luchtvaartinstrumenten, prachtige voorstoelen die lijken op supercar-exemplaren en weelderige achterstoelen voor passagiers. Het landingsgestel van alle drie de versies is gehard met titanium. Daarnaast omvatten ze automatische ventilatie op zonne-energie, glazen cockpitinstrumenten, herstelparachute en een comfortabele cabine met airconditioning. De lijst met standaardfuncties is ook behoorlijk verbazingwekkend, met de mogelijkheid om te voldoen aan de meest veeleisende VFR/IFR-vluchtvereisten. En alsof dit nog niet genoeg was, hebben ze voldoende bagageruimte voor lange reizen. Het nadeel van deze vliegtuigen, behalve de versie op benzine, is dat hun bereik vrijwel beperkt is.
U moet contact opnemen met een paar hotels om ze op te laden en om uw reis voort te kunnen zetten.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...