Max Verstappen's Dassault Falcon-900EX privéjet - specificaties en prijs

Max Verstappen, het 24-jarige motorsporttalent, ligt op schema om dit seizoen zijn eerste Formule 1-wereldkampioenschapstitel te winnen na het verkleinen van de leiding van Mercedes' Sir Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van de VS. Naast zijn indrukwekkende professionele carrière van zeven jaar op het circuit, heeft hij ook een aanzienlijk salaris bij Red Bull Racing en talloze sponsorovereenkomsten. Verstappen heeft een significante andere in de Braziliaanse Kelly Piquet, de dochter van de legendarische drievoudig F1-wereldkampioen Nelson Piquet. Bovendien heeft hij ook een Dassault Falcon-900EX privéjet.

Hoewel de exacte prijs van deze transactie nooit is bekendgemaakt, schatten verschillende publicaties de jet tussen de 8 en 10 miljoen dollar. Verstappen's eigen Dassault Falcon-900EX werd naar verluidt in 2008 vervaardigd, nadat het een aanzienlijke avionica-upgrade had gekregen vlak voordat het eigendom werd overgedragen van Branson en Virgin Galactic.

Volgens Global Air, aangedreven door een drietal Honeywell TFE731-60-motoren, heeft de Falcon-900EX een groter maximaal bereik van 8.750 kilometer voordat hij moet worden bijgetankt, een maximale snelheid van ongeveer 892 km/u, en een kruissnelheid van 850 km/u. De privéjet is momenteel geregistreerd onder PH-DTF en draagt het rode MV33-logo van Verstappen.

De cabine van de Falcon 900EX is ontworpen om passagiers perfect te huisvesten tijdens transcontinentale vluchten, met een volume van 1264 kubieke voet. Het biedt comfortabel plaats aan 8-12 passagiers in een dubbele clubconfiguratie, twee stoelen kunnen achterover leunen om een groot bed te maken en consoletafels zijn standaard. Dassault is in ieder geval duidelijk over de Falcon: het is ontworpen om luxe en comfort te bieden voor de passagiers tijdens langeafstandsvluchten.

Volgens de website Global Air is de Falcon 900EX aangedreven door drie Honeywell TFE731-60-motoren en heeft hij een groter maximaal bereik van 8.750 kilometer voordat hij moet worden bijgetankt, een maximale snelheid van ongeveer 892 km/u, en een kruissnelheid van 850 km/u. De privéjet is momenteel geregistreerd onder PH-DTF en draagt het rode MV33-logo van Verstappen.

Dassault is in ieder geval duidelijk over de Falcon: de cabine van de Falcon 900EX is ontworpen om passagiers perfect te huisvesten tijdens transcontinentale vluchten, met een volume van 1264 kubieke voet. Het biedt comfortabel plaats aan 8-12 passagiers in een dubbele clubconfiguratie, twee stoelen kunnen achterover leunen om een groot bed te maken en consoletafels zijn standaard. Naast het comfort voor de passagiers, biedt de Falcon 900EX ook een comfortabele werkomgeving voor de bemanning, met de mogelijkheid om te communiceren met de grond en toegang te krijgen tot geavanceerde technologieën.

Het is geen geheim dat Max Verstappen een gepassioneerde autoliefhebber is, en hij heeft ook een indrukwekkende autocollectie, waaronder een Aston Martin DB11, een Porsche 911 GT3 RS, en een Mercedes-Benz SLS AMG Black Series. En met zijn privéjet heeft hij de vrijheid om snel en gemakkelijk van de ene race naar de andere te vliegen, en zelfs tijd te besparen op het reizen naar zijn vakantiebestemmingen.

De Falcon 900EX is ontworpen om te worden gebruikt door bedrijfs- en overheidsleiders, en het vliegtuig biedt luxe voorzieningen zoals een volledige keuken en een badkamer. Er is ook een ruim bagagecompartiment voor alle benodigde bagage. Het interieur van de Falcon 900EX van Verstappen is op maat gemaakt en heeft een opvallend zwart-wit interieurthema. De stoelen zijn bekleed met zacht leer en bieden passagiers een comfortabele zitplaats tijdens hun vlucht. Het vliegtuig heeft ook state-of-the-art entertainment systemen, waaronder schermen voor films en muziek en internettoegang.

Naast zijn Falcon 900EX heeft Verstappen ook een andere privéjet, een Cessna Citation Mustang. Dit kleinere vliegtuig heeft een bereik van ongeveer 2.000 km en biedt plaats aan maximaal vijf passagiers. Het is een populaire keuze voor korte afstanden en zakelijke reizen.

Het is duidelijk dat Max Verstappen een liefhebber is van luxe en comfort, en zijn vliegtuigen zijn een weerspiegeling van zijn levensstijl. Hij geniet van het gemak en de snelheid van het reizen per privéjet en kan zo zijn drukke schema als Formule 1-coureur enigszins compenseren.

Dassault Falcon-900EX van Max Verstappen

  • Het toestel wordt aangedreven door drie Honeywell TFE731-60-motoren
  • Het heeft een maximaal bereik van 8.750 kilometer voordat bijgetankt moet worden
  • De maximale snelheid is ongeveer 892 km/u en de kruissnelheid is 850 km/u
  • De cabine heeft een volume van 1264 kubieke voet
  • Het biedt comfortabel plaats aan 8-12 passagiers in een dubbele clubconfiguratie
  • Twee stoelen kunnen achterover leunen om een groot bed te maken en consoletafels zijn standaard
  • De privéjet is momenteel geregistreerd onder PH-DTF en draagt het rode MV33-logo van Verstappen.


De Dassault Falcon 900EX, het privévliegtuig van Max Verstappen, heeft ook enkele luxe en comfortabele functies aan boord. De cabine is ontworpen voor passagiers die lange vluchten maken en biedt ruimte aan 8-12 passagiers in een dubbele clubconfiguratie, met twee stoelen die achterover kunnen leunen om een groot bed te maken en consoletafels als standaard.

Er is ook een volledig uitgeruste kombuis aan boord met een oven, magnetron, koffiezetapparaat en koelkast, evenals een toilet met een fonteintje en voldoende opbergruimte voor bagage. De Falcon 900EX heeft ook state-of-the-art technologieën, waaronder het Collins Pro Line 4 avionica-systeem en een Electronic Flight Instrument System (EFIS) dat de piloten voorziet van alle noodzakelijke vlucht- en navigatie-informatie.

Daarnaast beschikt het vliegtuig over een geavanceerd Honeywell Traffic Collision Avoidance System (TCAS) en een Enhanced Ground Proximity Warning System (EGPWS) om de veiligheid van de vlucht te garanderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...